Inundații devastatoare în Grecia: După incendiile de vegetație, țara este lovită de furtuna Daniel

Inundații devastatoare în Grecia: După incendiile de vegetație, țara este lovită de furtuna Daniel
Sursa foto: Twitter / @meteogr

Grecia se confruntă cu o nouă amenințare, după incendiile devastatoare, de data aceasta în forma furtunii Daniel. Ploile torențiale au inundat case și drumuri în vestul și centrul Greciei, iar un tragic incident a avut loc în urma acestei vremi nefavorabile, relatează Hotnews.ro.

Grecia, lovită de furtuna Daniel

Furtuna Daniel a lovit vestul și centrul Greciei începând de luni, provocând sute de apeluri de urgență din partea cetățenilor care au fost afectați de inundații. Această situație dramatică survine la doar câteva zile după ce pompierii au reușit să controleze un incendiu mortal care mistuia nordul țării timp de mai bine de două săptămâni.

Un incident tragic a fost raportat în urma acestei furtuni. Un bărbat a pierit după ce un zid s-a prăbușit în apropierea orașului Volos, și se crede că acest dezastru a fost cauzat de condițiile meteorologice nefavorabile. Potrivit Athens News Agency, bărbatul era un crescător de bovine și încerca să ajungă la animalele sale atunci când zidul s-a prăbușit.

Inundațiile din Grecia au avut consecințe devastatoare și în trecut. În 2017, inundațiile violente au dus la pierderea a 25 de vieți și au lăsat sute de oameni fără adăpost.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`