Cod galben de vânt în București și în mai multe județe. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Minimele rămân în continuare pe litoral cele mai ridicate (VIDEO)

Cod galben de vânt în București și în mai multe județe. Oana Păduraru, meteorolog ANM: Minimele rămân în continuare pe litoral cele mai ridicate (VIDEO)
Image by günter from Pixabay

Capitala și mai multe județe din regiune sunt vizate de un Cod galben de intensificări ale vântului, până marți seară, la ora 23, iar Oana Păduraru, meteorolog ANM, a oferit detalii, la Știrile B1 TV prezentate de Andreea Moraru, despre această atenționare și despre felul în care va evolua vremea la nivel național în următoarele zile.

Oana Păduraru (ANM), pe B1 TV, despre starea vremii

„În momentul de față suntem deja sub atenționare meteorologică, Cod galben, pentru partea de sud-est a țării – și mă refer la zona Carpaților de Curbură, la zona litoralului, dar și în marte parte din Muntenia și sud-vestul Moldovei. În aceste județe ne așteptăm în continuare la intensificări ale vântului cu rafale, în general, de 55-65 de km/h, iar izolat chiar 70 de km/h. În orele următoare, astfel de intensificări, dar la cote mai reduse, vor fi și în restul zonelor din partea de sud și de est a țării, dar cu viteze în general de 45-50 de km/h”, a spus Oana Păduraru.

„În orele nopții, vântul va slăbi treptat în intensitate, după expirarea atenționării în această seară, la ora 23, și ne bucurăm până la finalul acestei săptămâni de o vreme în general frumoasă. Probabilitatea de ploaie va fi doar pe arii restrânse, în zonele montane, pe parcursul după-amiezelor, însă vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoțite și de descărcări electrice”, a continuat ea.

„Din punct de vedere termic, valorile vor avea tendința să crească ușor în următoarele două zile, astfel că maximele se vor încadra în general între 22 și 29 de grade. Și în zona Capitalei vremea va fi frumoasă, însorită, pe tot parcursul zilelor următoare”, a adăugat meteorologul.

„Ne așteptăm la temperaturi de 28-29 de grade și minime termice de 15-16 grade. În zona litoralului, vremea rămâne frumoasă în următoarele zile și caldă, cu temperaturi maxime de 26-28 de grade. Minimele rămân în continuare pe litoral cele mai ridicate, 20-21 de grade, iar apa mării se menține în continuare caldă, 24-26 de grade”, a afirmat Oana Păduraru.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`