Furtuna „Dana” provocă dezastru în Spania / Drumurile principale au fost acoperite de apă / Valurile au luat tot ce le-a ieşit în cale, de la mobilier stradal, până la maşini

Furtuna „Dana provocă dezastru în Spania / Drumurile principale au fost acoperite de apă / Valurile au luat tot ce le-a ieşit în cale, de la mobilier stradal, până la maşini
Foto: Captura video

Spania se confruntă cu o situație dezastruoasă, în urma inundațiilor fără precedent. Tragedia a dus la pierderea unei vieți omenești și la dispariția a doi oameni. Eforturile susținute ale echipei de salvatori pentru căutarea persoanelor dispărute și pentru evacuarea celor în pericol sunt împiedicate de condițiile meteorologice tot mai nefavorabile, care se agravează de la o oră la alta. Numeroase localități se găsesc acum izolate, întrucât drumurile principale au fost inundate și inaccesibile.

Spania, lovită de un potop nemilos

Furtuna „Dana” a lovit mai multe regiuni din Spania, declanșând precipitații fără precedent și provocând inundații masive în marile orașe. Valurile au măturat totul în calea lor, de la mobilierul stradal, până la vehicule și chiar arbori.

În Capitală, inundațiile au ajuns până la metrou. Numeroase persoane au trăit clipe de coșmar atunci când apa a început să inunde vagonul în care se aflau. Locuitorii au privit cu neputință cum inundațiile distrug tot ceea ce au muncit să obțină, scrie Observator News.

Ploile torențiale se vor menține cel puțin până mâine

Oficialii transmit un avertisment ferm către locuitori, îndemnându-i să rămână în case, în timp ce meteorologii anunță că ploile torențiale se vor menține cel puțin până mâine.

Inundațiile devastatoare au lovit Spania după o vară extrem de călduroasă cu temperaturi de până la 47°C. Echipele de salvare au primit sute de apeluri în ultimele zile, în timp ce multe persoane se confruntă cu inundații în localități izolate, iar mii de oameni au fost deja evacuați. În Toledo, inundațiile au transformat un bulevard principal într-un râu într-o perioadă de zeci de ore, lăsând locuitorii fără multe opțiuni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`