O asociație studențească din Olanda a fost suspendată după o excursie la București. Pentru puncte, bobocii ar fi fost puși inclusiv să facă sex în public sau să fure lucruri

O asociație studențească din Olanda a fost suspendată după o excursie la București. Pentru puncte, bobocii ar fi fost puși inclusiv să facă sex în public sau să fure lucruri
Image by Cosmin Nedelcu from Pixabay

Asociația studențească L.A.N.X și-a suspendat filiala din Amsterdam, Ares, pentru sarcinile „extrem de nepotrivite” și „degradante” pe care le-a trasat bobocilor într-o excursie de inițiere la București în noiembrie 2022, potrivit Dutch News.

Ares, suspendată din cauza activităților făcute în excursia la București

Ares are 1.100 de membri și este a doua asociație studențească din Amsterdam ca mărime.

Persoanelor care doreau să se alăture li s-a transmis că pot câștiga puncte prin îndeplinirea sarcinilor de pe o listă, inclusiv dacă vor întreține relații sexuale pe alee cu o „găleată” – asociația susține că, în realitate, era vorba despre un termen denigrant pentru femei. În alte misiuni, bobocilor li se cerea „să repereze un refugiat” sau chiar să intre într-un club de striptease și să fure diverse lucruri.

Cele 80 de activități erau împărțite în categoriile „general” și „doamne și referitoare la sex”, a precizat L.A.N.X.

Studenților nu li s-a permis să ia contact cu lumea exterioară în perioada ritualului, iar activitatea lor de pe rețelele sociale a fost monitorizată. Cei care nu au reușit să obțină puncte au fost sancționați.

L.A.N.X. susține că a început să investigheze incidentul odată ce publicația săptămânală Groene Amsterdammer a dezvăluit lista cu pricina. Organizația susține că a fost „mințită” de subdiviziunea Ares în legătură cu natura activităților. Studenții nu au îndeplinit toate sarcinile de pe listă, mai susține L.A.N.X.

Ares a fost suspendată pe termen nedefinit și i s-a interzis participarea în săptămâna introductivă care se organizează printre boboci.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`