Marcel Ciolacu, după discuțiile cu Ursula von der Leyen: „Am vorbit despre PNRR, că România, fără nicio excepție, va implementa toate reformele” (VIDEO)

Marcel Ciolacu, după discuțiile cu Ursula von der Leyen: Am vorbit despre PNRR, că România, fără nicio excepție, va implementa toate reformele (VIDEO)
Sursa foto: Marcel Ciolacu / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a calificat drept  „un dialog normal, constructiv și mai ales consolidat” discuțiile pe care le-a avut la Bruxelles cu reprezentanții Comisiei Europene:

„Este evident că am vorbit despre PNRR, că România, fără nicio excepție va implementa toate reformele din PNRR. Am vorbit despre modificarea PNRR-ului, pentru că nu putem depune cererea de plată numărul trei fără reducerea cuprinsă în PNRR de 2,1 miliarde la granturi și de capitolul cu REpowerEU.

Ambele capitole au fost închise. Știam că urmează să avem o discuție și în ceea ce privește pensiile speciale după decizia CCR. De aceea am venit cu o echipă tehnică, de la Ministerul Justiției și cu o echipă tehnică de la Ministerul Fondurilor Europene. Am abordat și problema deficitului bugetar, în contextul actual geostrategic și al unei crize de securitate.

Toți liderii europeni au vrut să mulțumească în primul și în primul rând românilor pentru efortul depus pentru a susține Ucraina și Republica Moldova”.

Marcel Ciolacu a mulțumit liderilor europeni pentru susținerea aderării României la Spațiul Schengen. „Fără excepție, toți liderii europeni după ce am avut întrevederile au menționat acest lucru de susținere a României de aderare la Spațiul Schengen, pe postările dumnealor. Nu a fost o zi normală, cred că era necesară această vizită și cred, de asemenea, că e pentru prima oară am avut o viziune comună și un plan comun abordat”.

În ceea ce privește pachetul de măsuri pe care Guvernul îl va avea în vedere, premierul a spus:

„Va avea cele trei paliere, va cuprinde reforma administrativă, cu componente atât centrale, cât și locale. Va cuprinde combaterea evaziunii fiscale care în România este estimată la 10% din PIB și de asemenea, ajustările fiscale. România este un partener credibil și responsabil, și mai ales corect”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`