Ambasadorul George Maior a primit premiul ”Personalitatea anului” din partea Societății Medicale Române din New York

Ambasadorul George Maior a primit premiul ”Personalitatea anului” din partea Societății Medicale Române din New York
Foto: romaniacurata.ro

George Cristian Maior, ambasadorul României în Statele Unite, a fost desemnat ”Personalitatea anului” de către Societatea medicală Română din New York, premiul fiind acordat pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității românești.

Maior a fost invitatul special al galei anuale organizate de Societatea Medicală Română și Camera de Comerț Româno-Americană din New York, informează Agerpres. În cadrul evenimentului, au fost premiate mai multe personalități românești, româno-americane sau americane, care au contribuit la dezvoltarea comunității românești.

Ambasadorul a primit în cadrul galei, din partea președintelui Societății, dr. Theo Trandafirescu, premiul ”Personalitatea anului”.

”Anul acesta, s-au împlinit 135 de ani de relații diplomatice între România și SUA, eveniment marcat prin rezoluții speciale ale Camerei Reprezentanților și Senatului Statelor Unite. Indiferent de contextul istoric, care uneori nu a fost prielnic, cum s-a întâmplat în perioada regimului comunist, comunitatea românească a adus mereu o contribuție importantă la dezvoltarea relațiilor dintre cele două țări. Relația specială pe care România o are acum cu Statele Unite a fost cimentată și de activitatea susținută a românilor din SUA. Relațiile interpersonale sunt elementul cheie al cooperării noastre. În această privință, comunitatea româno-americană reprezintă puntea dintre România și Statele Unite ale Americii și joacă un rol semnificativ în extinderea și diversificarea legăturilor dintre cele două țări”, a susținut George Maior în cadrul discursului.

Acesta a dedicat premiul medicilor români care au avut grijă de persoanele rănite în incendiul din clubul Colectiv: ”Le mulțumesc medicilor din comunitatea română pentru solidaritatea pe care au arătat-o României în momentele grele de după accidentul tragic din București. Le mulțumesc tuturor medicilor români care, prin munca lor, pun umărul la progresul României și ne arată zilnic ce înseamnă să lucrezi în folosul semenilor tăi, un exemplu pe care trebuie să îl urmăm cu toții”.

În cadrul galei au mai fost premiați dr. Adrian Pop — medicul anului, dr. Sorin Lancea — medicul stomatolog al anului, și Elias Wexler, președintele Camerei de Comerț Româno-Americane, care a primit premiul „cel mai bun prieten al României”.

La eveniment au participat, printre alții, reprezentantul permanent al României la Organizația Națiunilor Unite, ambasadorul Ion Jinga, ambasadorul Republicii Moldova în SUA, medici româno-americani și personalități din mediul academic și diplomatic.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`