Rețeaua teroristă Stat Islamic încearcă pe cale radiofonică să recruteze militanți în Afganistan

Rețeaua teroristă Stat Islamic încearcă pe cale radiofonică să recruteze militanți în Afganistan
Foto: theguardian.com

ISIS încearcă să recruteze militanţi în Afganistan pe cale radiofonică. Decizia a fost luată în încercarea de a-şi consolida poziţiile şi de a elimina mişcarea Taliban, cea mai puternică grupare insurgentă din ţară, transmite Reuters

Afganistanul a declarat o îngrijorare accentuată faţă de emisiunile radio, deoarece ăncurajează tinerii să se alăture unei mişcări radicale.

„Cei mai mulţi dintre oamenii noştri nu au locuri de muncă şi acest post de radio va încuraja multe persoane să li se alăture”, a explicat Ahmad Ali Hazrat, directorul consiliului din provincia Nangarhar, din estul Afganistanului.

„Acum Daesh (Stat Islamic) se află la şapte kilometri de oraşul Jalalabad şi, dacă guvernul nu acţionează curând, îşi vor extinde reţeaua radio şi vor recruta chiar şi din Kabul (capitala Afganistanului)”, a subliniat Hazrat.

Radioul își schimbă frecvența în mod regulat „Se mută dintr-un loc într-altul”, a explicat Attaullah Khogyani, un purtător de cuvânt al conducerii din Nangarhar.

„Există multe planuri de a ne defăima”, reclamă Jan Aqa Shafaq, membru ISIS. „Cei mai mulţi din generaţia tânără, aceşti tineri care se bărbieresc cu atenţie şi poartă îmbrăcăminte care nu-i deosebeşte de femei, creează această propagandă”, a denunţat Shafaq.

Reţeaua teroristă Stat Islamic activează în Afganistan, având o mai mare influenţă în Siria şi Irak, unde deţine vaste teritorii. Reţeaua încearcă să recruteze foşti membri talibani sau actuali care sunt nemulţumiţi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
00:09 - Atenționare de călătorie MAE: Posibile perturbări ale transportul public din Belgia
23:52 - Un oficial UE a fost condamnat la închisoare în Belarus. L-ar fi insultat pe Aleksandr Lukașenko
23:42 - Protest uriaș la Viena după preluarea puterii de către extrema dreaptă. Zeci de mii de oameni au ieșit în stradă. „Mi-e teamă pentru Europa pentru că autocrați nebuni ajung la putere”
23:26 - A murit Marius Ciugarin, fost fotbalist la Steaua și Sportul Studențesc
23:07 - Grădina zoologică din Oradea va avea o nouă locație, de aproape patru ori mai mare
23:02 - Nicușor Dan, despre modernizarea iluminatului public din București: 23,3 milioane lei pentru un oraș mai eficient energetic! Până în vară, vor fi înlocuite încă 7.822 de lămpi pe 34 de bulevarde
22:37 - Eugen Tomac: Președintele Iohannis cu cât mai mult stă la Cotroceni, cu atât mai mult rău face democrației românești. El este cel mai contestat și are pârghii pentru a detensiona situația (VIDEO)
22:36 - Noul ministru al Educației, despre efectele negative ale meditațiilor asupra sistemului de învățământ. „Trebuie fiscalizate pentru a nu scuti profesorul să-și facă bine datoria la clasă”
22:09 - Daniel Breaz (PNL): Dacă dorim într-adevăr să avem un Președinte al acestei alianțe pro-europene, va trebui să fim consecvenți și să mergem cu același Președinte (VIDEO)
22:02 - Poștașii au început împărțirea pensiilor. Cât mai au de așteptat cei care primesc banii pe card