România nu scapă de caniculă și furtuni. Atenționări de tip Cod galben și Cod portocaliu în mai multe zone din țară (VIDEO)

România nu scapă de caniculă și furtuni. Atenționări de tip Cod galben și Cod portocaliu în mai multe zone din țară (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

România nu a scăpat de furtuni și caniculă. Meteorologii au emis mai multe atenționări de vreme extremă în mai multe regiuni ale țării, a relatat Gabriela Mihai, miercuri, la Știrile B1 TV.

Iris Răducanu (ANM), detalii pe B1 TV despre starea vremii și atenționările în vigoare

„E în continuare în vigoare o atenționare meteorologică Cod galben și o avertizare Cod portocaliu (…). Codul galben este valabil pentru Maramureș și cea mai mare parte a Transilvaniei, local Crișana, Muntenia și vestul Olteniei, acolo unde încă sunt averse însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Codul portocaliu este în vigoare tot până la ora 12 pentru cea mai mare parte a Olteniei, vestul Munteniei și Carpații Meridionali – și acolo în continuare sunt averse și descărcări electrice”, a declarat Iris Răducanu.

„În ceea ce privește temperaturile, astăzi, vor marca o scădere semnificativă față de ziua de ieri. Dacă pe parcursul zilei de ieri am ajuns la temperaturi de 39 de grade în sudul teritoriului, astăzi nu ne așteptăm să depășim 30 de grade, poate 31-32 de grade să fie prin partea de sud-est a țării, unde va rămâne un pic mai cald. Și în această după-amiază vor fi manifestări de instabilitate atmosferică. Mă refer la averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, mai ales în jumătatea de est a țării, dar și în vest, și în centru”, a adăugat meteorologul.

Ea a oferit detalii și despre condițiile meteo de pe litoral și de la munte.

„Cei care vor merge pe litoral vor avea parte de vreme bună, pentru că temperaturile vor fi agreabile, vor fi plăcute, 27-28 de grade. Spre sfârșitul săptămânii să mai crească ușor, spre 29-30 de grade (…). Pentru cei care vor să meargă la munte, instabilitatea atmosferică se va menține pe parcursul zilei de astăzi și mâine, dar, la fel, spre sfârșitul săptămânii se ameliorează și acolo vremea”, a spus meteorologul Iris Răducanu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:49 - Robert Sighiartău (PNL): „Povestea asta cu dăm premierul la alt partid, ca să arătăm că împărțim puterea, este o formă de manipulare tocmai ca să nu trezească aceeași frică și teamă pe care poporul, pe bună dreptate, o are față de PSD” (VIDEO)
20:47 - Sighiartău (PNL): „PSD se pregătește deja de planul de rezervă, acela de a guverna cu AUR. Sigur, o altă formulă de AUR – încearcă prin Târziu, prin alți lideri să guverneze după alegeri cu acest partid” (VIDEO)
20:26 - Germania a înregistrat primul caz de variola maimuței. Varianta virusului este mai periculoasă
20:21 - Un român a rămas fără mașină și fără o geantă plină de bani, după ce polițiștii au descoperit ce ascundea
20:14 - Vlad Nistor, despre acuzațiile PNL la adresa PSD: Asta ar fi, cred eu, cel mai înfiorător lucru care i s-ar putea întâmpla poporului român (VIDEO)
19:58 - Pensionarii care au primit bani mai mulți din greșeală nu trebuie să îi returneze
19:51 - Nicușor Dan: „Nimeni nu verifică activitatea de urbanism a primăriilor de sector, instituțiile de control nu funcționează” / Despre acuzația că nu vrea să mai dea autorizații de construire: „E propaganda speculatorilor imobiliari” (VIDEO)
19:47 - Populația Ucrainei a scăzut alarmant de la începutul invaziei ruse. Numărul ucrainienilor care au intrat ilegal în România
19:29 - Gorj: Școală și grădiniță modernizate cu 1 milion de euro, ținute închise. Care este explicația primarului
19:28 - Există sau nu o înțelegere între PSD și AUR? Laurențiu Gîdei: Cred că lucrurile au mers prea departe. Cei doi care au lansat astfel de supoziții sunt niște amatori ai politicii, niște iresponsabili (VIDEO)