Tinerii care se căsătoresc primesc bani dacă mireasa are de 25 de ani sau mai puțin / Țara în care a fost implementată această măsură

Tinerii care se căsătoresc primesc bani dacă mireasa are de 25 de ani sau mai puțin / Țara în care a fost implementată această măsură
Sursa Foto: Freepik.com

Tinerii vor primi bani dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin. O țară a implementat această măsură pentru a stimula tinerii să se căsătorească, pe fondul îngrijorărilor referitoare la scăderea natalității, potrivit Reuters.

Locul în care tinerii primesc bani dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin

O regiune din estul Chinei oferă tinerilor o „recompensă” de 1.000 de yuani (137 de dolari), dacă mireasa are 25 de ani sau mai puțin.

Măsura a fost anunțată pe contul oficial de Wechat al regiunii Changshan. Regiunea vrea să promoveze „căsătoria și nașterea potrivite vârstei” pentru primele căsătorii. Aceeași regiune a implementat și subvenții pentru îngrijirea copiilor, fertilitate și educație pentru cuplurile care au copii.

Autoritățile chineze sunt îngrijorate de faptul că rata natalității a scăzut pentru prima dată în șase decenii, motiv pentru care oferă „recompense” tinerilor care vor să se căsătorească.

În China, bărbații se pot căsători la vârsta de 22 de ani, iar femeile la 20 de ani.

În 2022, rata căsătoriilor a atins un minim record, de 6,8 milioane, fiind cea mai scăzută din 1986. Numărul căsătoriilor a fost mai mic cu 800.000, în comparație cu anul 2021.

Multe femei preferă să nu dea naștere unui copil, pentru că prețurile celor necesare sunt destul de mari. În plus de asta, multe femei nu vor să renunțe la cariera pe care o au. Și acum sunt prezente discriminarea de gen și stereotipurile tradiționale ale femeilor care își îngrijesc copiii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`