Supercupa României se va juca pe terenul campioanei, a anunțat FRF

Supercupa României se va juca pe terenul campioanei, a anunțat FRF
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a decis, marți, că următoarele trei ediții ale Supercupei României se vor juca pe terenul echipei care a câștigat Superliga, a anunțat FRF printr-un comunicat de presă.

Supercupa le pune față în față pe câștigătoarea Cupei României și câștigătoarea campionatului, iar până acum duelul se desfășura pe teren neutru. Spre exemplu, pe 8 iulie, Sepsi și Farul au jucat pentru trofeu la Ploiești, meci ce a fost câștigat de covăsneni cu 1-0.

FRF anunță că Supercupa României se va juca pe terenul campioanei

FRF spune că decizia a fost luată în condițiile în care campioana își începe parcursul în cupele europene mai devreme decât celelalte reprezentante ale țării noastre în competițiile continentale.

„Luând în considerare faptul că echipa campioană a României intră mai devreme în tururile de calificare ale competițiilor europene intercluburi și pentru a sprijini performanța echipelor românești în competițiile europene, membrii CEx au decis ca în următoarele trei sezoane Supercupa României, primul meci al sezonului, să se dispute pe terenul campioanei României”, se arată în comunicatul FRF.

„În luarea deciziei a contat și faptul că Supercupa reprezintă un trofeu important pentru cluburile din România, evitându-se astfel impactarea negativă a pregătirii meciurilor europene”, a mai precizat FRF.

Regula va fi valabilă și pentru fotbalul feminin.

„În situația în care sunt dificultăți de organizare, din diverse motive, meciul va fi organizat pe terenul echipei care câștigă Cupa României”, spune FRF.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`