Japonia: Explozie la centrala nucleară din Fukushima. Miezul reactorului s-ar fi topit

Japonia: Explozie la centrala nucleară din Fukushima. Miezul reactorului s-ar fi topit
UPDATE 5: Premierul japonez a declarat că nicio persoană nu a fost afectată de radiații.UPDATE 4: Agenția de știri japoneză Kyoto susține că explozia s-a produs în urma unei replici a cutremurului de...

UPDATE 5: Premierul japonez a declarat că nicio persoană nu a fost afectată de radiații.

UPDATE 4: Agenția de știri japoneză Kyoto susține că explozia s-a produs în urma unei replici a cutremurului de sâmbătă dimineață. Vezi AICI detaliile despre acest cutremur.

UPDATE 3: Guvernul nipon a recunoscut că s-au înregistrat scurgeri de radiații în urma exploziei. Armata japoneză monitorizează nivelul acestora. Locuitorii din Fukushima sunt sfătuiți să nu bea apă.

UPDATE 2: Reactoarele de la centrala nucleară din Onagawa au fost oprite automat în timp ce singurul reactor operațional în momentul cutremurului al centralei din Tokai a fost de asemenea oprit automat.

În ceea ce privește centrala nucleară de la Fukushima, autoritățile japoneze au declarat că reactorele 1, 2 și 3 de la Fukushima 1 au fost oprite automat iar reactoarele 4, 5 și 6 nu erau în funcțiune. Toatele cele patru reactoare de la Fukushima 2 au fost oprite automat.

UPDATE 1
: Circa 45.000 de persoane vor fi evacuate din zona centralei. Autoritățile japoneze au anunțat că nu mai pot controla presiunea la trei reactoare ale centralei nucleare.

O explozie a avut loc, sâmbătă, la centrala nucleară Fukushima, grav afectată de cutremurul de vineri. Poliția japoneză informează că o explozie a fost auzită dinspre reactorul 1 al centralei nucleare, urmată de un nor de fum, conform TimesLive. Centrala nucleară se află la o distanță de 250 de kilometri de Tokyo.

Agențiile de presă japoneze susțin ca nivelul radioactivității a crescut de 20 de ori, iar mai mulți angajați ai centralei au fost răniți. Televiziunea publica japoneză i-a sfatuit pe locuitorii din zonă să se adăpostească in case și să închidă ferestrele.

Japonia a demarat, vineri, evacuarea tuturor persoanelor pe o rază de trei kilometri în jurul centralei nucleare pentru a preveni o eventuală catastrofă nucleară. Sistemele de răcire ale reactorului 1 au suferit multiple avarii în urma cutremurului de vineri din Japonia.

Vezi aici transmisii LIVE din Japonia.

Trupele aeriene de ajutor americane au livrat, vineri, agenți de răcire centralei nucleare din Fukushima.

Momentul exploziei la centrala Fukushima

Surse neverificate susțin că miezul reactorului s-ar fi topit, iar pereții și tavanul reactorului s-au prăbușit.


Alertă nucleară în Japonia

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
`