Medicul Radu Țincu, despre norul toxic apărut în urma exploziei la stația GPL din Crevedia: „Cei din apropierea incendiului să se îndepărteze pentru a limita inhalarea unor substanțe extrem de toxice”

Medicul Radu Țincu, despre norul toxic apărut în urma exploziei la stația GPL din Crevedia: Cei din apropierea incendiului să se îndepărteze pentru a limita inhalarea unor substanțe extrem de toxice
Medicul Radu Țincu

Medicul Radu Țincu a comentat într-o intervenție pentru B1 TV cât de periculos este norul toxic cauzat de explozia de la stația GPL de la Crevedia pentru populația din jur, având în vedere că s-a luat deja măsura evacuării pe o suprafață de 300 de m.

Acesta a recomandat pentru cei din apropierea incendiului să se îndepărteze cât mai mult de zona respectivă pentru a limita inhalarea unor substanțe extrem de toxice:

„Discutăm despre o explozie și cu incendiu secundar și incendiu la combustibil. Acesta degajă o cantitate foarte mare de hidrocarburi, fum și monoxid de carbon.

În principal, ceea ce pune în pericol populația din zona imediat perimetrială este cantitatea mare de hidrocarburi.

Acestea sunt extrem de toxice, sunt absorbite cu mare rapiditate pe cale respiratorie și pot să producă fie o reacție la nivel pulmonar în special la persoanele care au o anumită predispoziție, cum ar fi cei cu boli pulmonare cronice, astm bronșic, sau prin efectul iritativ al fumului pot să declanșeze și la populația sănătoasă crize de bronhospasm.

Acumularea acestora la nivelul sistemului nervos central poate să ducă la stări de amețeală sau până la comă dacă persoana respectivă este expusă la acest nor toxic”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`