„La subsol, cu gândacii”. Imagini de groază din vestiarul asistentelor și infirmierelor de la maternitatea spitalului din Botoșani (VIDEO)

„La subsol, cu gândacii”. Imagini de groază din vestiarul asistentelor și infirmierelor de la maternitatea spitalului din Botoșani (VIDEO)

O asistentă de la maternitatea Spitalului Județean de Urgențe Mavromati, din Botoșani, a postat imagini șocante cu vestiarele pe care le folosesc asistentele și infirmierele.

„14 martie 2023.Vestiarele maternității Botoșani! Doar pentru asistente și infirmiere!!!!!Medicii și asistentele șefe au condiții decente! SJU Mavromati recent acreditat!”, a scris Lenuța Pancu, asistentă la maternitatea din Botoșani care a semnalat și în alte rânduri diverse nereguli din spital. „Doamne, îmi aduc aminte… condiții infecte…precum șobolanii, la subsol, într-un miros de nedescris!!”, „Adevărat… acolo mă schimbam și eu… în aceleași condiții acum vreo 20 de ani în urmă…”, „Așa era și cu mulți ani în urmă la subsol cu gândaci și multă mizerie” sunt o parte dintre comentariile altor asistente medicale. Lența Pancu a adăugat și ea: „Am făcut petiție în 2019, către ministrul sănătății, dar nu s-a întâmplat nimic!”

La rândul său, vicepreședintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților, Emanuel Ungureanu, a făcut dezvăluiri  în urma unei vizite la Maternitatea Botoșani, despre condițiile din unitatea sanitară.

În salonul în care a fost internată Alexandra Ivanov nu există buton de panică, iar la subsolul Maternității a descoperit șobolani și mucegai, prize de oxigen defecte în saloane, potrivit banulbotosanean.

Emanuel Ungureanu acuză că autoritățile locale și DSP nu au verificat lipsa unor condiții sanitare minime și dacă personalul medical își face munca în gărzi.

Ungureanu a dat declarații presei în curtea Maternității alături de Vlad Miron, fratele Alexandrei, și de asistenta Lenuța Pancu, cea care a reclamat multe nereguli din Maternitate și pentru asta a fost băgată în comisii de disciplină.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`