O săptămână de la moartea Alexandrei. Fratele tinerei: „Încep să iasă la iveală aceste detalii. Nu a fost nicio intenție salvatoare, ci un concurs între doctorițe, ura dintre ele: clientul tău, clientul meu”

O săptămână de la moartea Alexandrei. Fratele tinerei: „Încep să iasă la iveală aceste detalii. Nu a fost nicio intenție salvatoare, ci un concurs între doctorițe, ura dintre ele: clientul tău, clientul meu”

O săptămână a trecut de când Alexandra, mamă a trei copii și însărcinată cu al patrulea, a murit în Spitalul Județean Boloșani, ignorată fiind de medici. De atunci, botoșănenii protestează zi de zi, iar familia cere ca vinovații să plătească și să nu mai fie lăsați să profeseze, ca să nu mai omoare și alți oameni. Ancheta e abia la început, familia tinerei fiind și ea audiată.

Joi, botoșănenii au scris „Nu am aer” pe fațada cabinetului particular al unuia dintre medicii care au lăsat-o pe Alexandra să moară. Au fost ultimele cuvinte ale fetei înainte să se stingă.

Noi declarații făcute de Vlad Miron, fratele Alexandrei

„Ușor-ușor încep să iasă la iveală toate aceste detalii de care eu, după mesajele citite, dintre sora și cumnatul meu, mi-am dat seama de la început, dar spitalul susținea că s-au respectat protocoalele.

Tot ce susțineam de la început se adeverește, că nu a băgat-o nimeni în seamă, că o trimiteau de la un medic la altul. Nu a fost nicio intenție salvatoare, la ei pare ceva normal ca să lași pacientul până dimineață, până vine medicul curant. Poate dacă era medicul ei curant în seară aia mă gândesc că intervenea, la câte mesaje de durere a trimis.
A fost un concurs între ele, ura dintre ele, clientul tău, clientul meu. E un adevăr, nu o speculație, altfel nu îi spuneau să aștepte până dimineață. Asta i s-a spus de la început, să aștepte medicul ei. Când ești într-un spital și ești de serviciu, fă-ți datoria!”, a spus Vlad Miron, fratele Alexandrei, pentru Digi24.

Acesta a precizat că și alți pacienți au fost ignorați: „Am primit foarte multe mesaje de la oameni care mi-au spus că li s-au făcut calmante și li se spunea să stea până dimineață. Toată comunitatea așteaptă să se ia măsuri. E degeaba dacă (pe doctoriță – n.r.) o suspendă 90 de zile și apoi o bagă înapoi în funcție și omoară alți oameni. Să fie suspendați din funcție, să se retragă licență de a mai profesa”.

„Eu îi cataloghez criminali cu diplomă”, a mai spus Vlad Miron.

Dosarul morții Alexandrei, mutat la Suceava

Ancheta a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava. Potrivit lui Valeriu Chihaia, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, decizia a fost luată pentru a nu exista suspiciuni cu privire la desfășurarea anchetei.

„Decizia a fost luată de parchetul ierarhic superior. A fost o decizie de comun acord cu cei de la Parchetul Curţii, iar cercetările care se fac acum sunt dispuse de procurorul de caz de la Parchetul Curţii”, a susținut Chihaia, citat de Agerpres.

Iniţial, ancheta a fost deschisă de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`