Șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu, iese din MAI în plin scandal / Klaus Iohannis a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu

Șeful Direcției Generale Anticorupție, Liviu Vasilescu, iese din MAI în plin scandal / Klaus Iohannis a semnat decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu
Sursa foto: Facebook

Klaus Iohannis a semnat vineri, 25 august, decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului şef de poliţie Liviu Vasilescu din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) a fost acuzat de sindicalistul Polițiștilor de „metehne securiste”, în cadrul scandalului ofițerului DGA din Olt, care a avut o dispută cu un judecător ICCJ.

Liviu Vasilescu părăsește MAI în plin scandal

Conducerea Direcției a fost acuzată de un ofițer din cadrul DGA pe motiv că a fost chemat să dea explicații și că a fost pus să ceară scuze unui judecător de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie după ce ofițerul a avut un schimb de replici cu magistratul. Totul s-a întâmplat în contextul în care ofițerul susținea examenul de licență la finalul facultății, judecătorul fiind supraveghetor la examen.

În urma celor întâmplate, sindicalistul Polițiștilor l-a acuzat pe Liviu Vasilescu de „metehne securiste”.

DGA admite că a primit o sesizare, însă a comunicat că ofițerului doar i-au fost solicitate „lămuriri” și că nu au fost luat măsuri față de acesta.

Făcând referire la acuzațiile formulate la adresa sa de către ofițerul de la Serviciul Teritorial Olt al Durecţiei Generale Anticorupţie (DGA), judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casație și Justiție, a admis că a sunat la DGA pentru reclamarea atitudinii avută de acesta în timpul examenului de licență.

De asemenea, judecătorul a comunicat și că a avut „o discuție informală”, cu șeful DGA, Liviu Vasilescu, și că ar fi trebuit să facă o reclamație scrisă pe numele tânărului ofițer pentru comportamentul acestuia.

În urma scandalului ofiţerului DGA din Olt, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne au anunțat un control și sesizarea Corpului de Control al Ministrului, pentru investigarea tuturor aspectelor semnalate şi a persoanelor implicate.

Liviu Vasilescu a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție în 2021

Urmăriți B1TV.ro și pe
`