Izolarea populației și măștile de protecție au redus „fără urmă de îndoială” răspândirea Covidului, potrivit unui raport

Izolarea populației și măștile de protecție au redus fără urmă de îndoială răspândirea Covidului, potrivit unui raport

Măsurile luate în timpul pandemiei de Covid, cum ar fi distanțarea socială și purtarea măștilor de față, au redus „fără echivoc” răspândirea infecțiilor, a constatat un raport al Royal Society.

Combinațiile de intervenții non-farmaceutice dau randament în timpul pandemiei

Experții au analizat eficacitatea intervențiilor non-farmaceutice (NPI) – nu medicamente sau vaccinuri – atunci când sunt aplicate în pachete care combină mai multe măsuri care se completează reciproc.

Raportul Royal Society, intitulat Covid-19: examinarea eficacității intervențiilor non-farmaceutice, a analizat dovezile adunate în timpul pandemiei pentru șase grupuri de NPI și eficacitatea acestora în reducerea transmiterii.

Printre acestea se numără măștile și acoperirea feței, distanțarea socială și izolarea, testarea, depistarea și izolarea, restricțiile și controalele privind călătoriile peste granițele internaționale, controalele de mediu și comunicațiile.

În urma evaluării individuale, s-a constatat că există dovezi pozitive – chiar dacă limitate – de reducere a transmiterii în cazul multor NPI utilizate în timpul pandemiei. Cu toate acestea, dovezile unui efect pozitiv au fost clare atunci când țările au folosit combinații de NPI.

În plus, dovezile au arătat că NPI-urile au fost mai eficiente atunci când intensitatea transmiterii a fost scăzută, ceea ce susține utilizarea lor la începutul unei pandemii și la primul semn de reapariție.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`