Fratele Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la SJU Botoșani: Când vii la Urgențe, dacă n-ai noroc să fie doctorița ta de gardă, ori mori, ori te chinui până dimineață. Sunt criminali cu diplomă, nu medici (VIDEO)

Fratele Alexandrei, tânăra gravidă care a murit la SJU Botoșani: Când vii la Urgențe, dacă n-ai noroc să fie doctorița ta de gardă, ori mori, ori te chinui până dimineață. Sunt criminali cu diplomă, nu medici (VIDEO)
Foto: Pixabay

Vlad Miron, fratele tinerei gravide care a murit la Spitalul Județean Botoșani, a declarat despre sora sa, miercuri, la Știrile B1 TV prezentate de Gabriela Mihai, că „a cerut disperată ajutor” și „nu s-a întâmplat nimic pentru că i s-a spus să aștepte medicul curant până dimineață”.

Fratele Alexandrei, pe B1 TV: A cerut disperată ajutor. O implora pe mama să vină la ea că nu mai poate

Întrebat despre evenimentul tragic de la SJU Botoșani, Vlad Miron a povestit: „La toată lumea le pare rău pentru ce s-a întâmplat. Păcat că s-a ajuns aici, dar sperăm de azi înainte măcar să schimbăm ceva și să nu mai treacă nimeni prin chinurile prin care a trecut sora mea și prin durerea pe care o avem noi, cel puțin familia, ca să nu spun toată lumea, toată țara”.

„(Alexandra, n.r.) a cerut disperată ajutor. A fost singura dată când a cerut și ea ajutor de la mama, deci ea niciodată, a avut trei nașteri, un avort spontan, niciodată nu a sunat-o pe mama să îi ceară ajutor, niciodată! Era o femeie foarte puternică. Ea îndura durerea, îndura foarte tare, dar atât timp cât ea a sunat-o pe mama și i-a cerut ajutor înseamnă că a fost ceva de nedescris, deci a fost ceva de nedescris! Dacă ea a sunat-o pe mama ca să îi ceară ajutor, înseamnă chiar că era la capătul puterilor (…). O implora să sune pe cineva, să facă ceva, să vină cineva la dânsa că nu mai poate!”, a continuat fratele Alexandrei.

Întrebat ce s-a întâmplat când a fost preluată de medici, Vlad Miron a spus: „Nu s-a întâmplat nimic pentru că i s-a spus să aștepte medicul curant până dimineață, cum fac ele de obicei. Când vii la Urgențe, în gardă, dacă n-ai noroc să fie doctorița ta de gardă, ai ocazia ori să mori, ori să te chinui până dimineață. Dacă ai noroc trăiești, dacă nu… Mă gândesc că nici ele nu se așteptau să fie chiar așa grav, poate știau că e așa grav, poate nu… Nu pot să mă exprim în situația asta”.

„Nu pot să îi numesc medici. Eu unul nu pot să îi numesc medici. Pot să îi numesc doar criminali cu diplomă, atât! Să le fie rușine! Rușine e puțin spus”, a subliniat fratele Alexandrei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`