Ți se rupe sufletul. Cum reacționează copiii Alexandrei, femeia însărcinată decedată la Spitalul din Botoșani, când aud o ambulanță trecând pe drum: „Mătușa tace și plânge”

Ți se rupe sufletul. Cum reacționează copiii Alexandrei, femeia însărcinată decedată la Spitalul din Botoșani, când aud o ambulanță trecând pe drum: „Mătușa tace și plânge”
Foto: Facebook/ Ionuț-Bogdan Cărăușu

Alexandra, mama de 25 de ani a murit la spitalul din Botoșani după ore de durere nesfârșită fără atenție medicală. A lăsat în urmă trei copii: o fetiță școlară și doi băieței. Nașul ei, preotul Marian Macuc, a împărtășit o întâlnire cutremurătoare cu copiii pe pagina sa de Facebook.

Copiii Alexandrei întreabă mereu de mama lor

„Cum arată disperarea unui om, știm în mare parte. Dar cum arată disperarea unui copil? Am vizitat astăzi copiii orfani… cel mijlociu tresaltă de fiecare dată când aude o ambulanță pe drum…. „vine mama”. Apoi întreabă ”când vine mama?”… de multe, multe, multe ori pe zi…. Fetița „cea mare” îi spune mătușii: „Mi-e dor de mama!” și apoi… „poți fi tu mama mea?”… off… înțelegând că nu se poate, continuă… „dar aș vrea să mă renasc, se poate?” „Așa ai putea să mă naști tu să fii mama mea, nu?”…. mătușa tace și plânge. Nu avem cum să o aducem înapoi pe mama lor, dar poate, medicii și personalul medical din maternitate pot fi mai sensibili de azi înainte… POATE”, a scris preotul.

Tânara a fost lăsată 7 ore fără îngrijiri medicale

Spitalul Mavromati din Botoșani a fost investigat de Ministerul Sănătății după moartea unei tinere mămici, Alexandra Ivanov. Inspectorii sanitari au descoperit nereguli în activitatea personalului spitalului în ziua evenimentului, scrie Libertatea.ro.

Timp de aproape șapte ore, pacienta a fost neglijată pe patul de spital. Între orele 00:45, momentul administrării serului fiziologic și a medicamentului, și 07:35, când starea tânărăi a evoluat către șoc, nu a fost întreprinsă nicio acțiune de îngrijire medicală conform raportului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`