Fost şef al Poliţiei Rutiere, siderat de cazul accidentului de la 2 Mai: „La nivel de Constanța, trebuie să răspundă de la cel care e pe scaunul de șef până jos” (VIDEO)

Fost şef al Poliţiei Rutiere, siderat de cazul accidentului de la 2 Mai: La nivel de Constanța, trebuie să răspundă de la cel care e pe scaunul de șef până jos (VIDEO)

Lucian Diniță, fost şef al Poliţiei Rutiere, a explicat în emisiunea News Pass, cu Laura Chiriac, care au fost principalele probleme în cazul accidentului mortal de la 2 Mai, comis de către un șofer drogat, oprit anterior în mod repetat de către polițiști dar lăsat să circule liber. Lucian Diniță spune că lucrurile devin suspecte în privința comportamentului celor de la dispecerat care a transmis polițiștilor din teren că Vlad Pascu are asigurare RCA valabilă, lucru care ar fi pus de fapt sub semnul întrebării:

„Rămân siderat, sunt pur și simplu buimăcit de tot ceea ce se afirmă. Ceva este în neregulă, totul este peste cap, totul este aiurea în tramvai. Să o luăm metodic. Legat de acest RCA care exista, nu exista, nimeni nu știe în momentul de față. Până la momentul respectiv, persoana în cauză a fost oprită anterior de două ori. Asta era deja a treia oară. Nimeni nu a explicat cum s-a finalizat fișa 112. Pentru că a existat un apel la 112. Finalul fișei cum este? Care a fost măsura de final? O fișă la 112 nu se încheie cu ordinul nu mai urmăriți pe nimeni.

Mai departe, legat de verificarea RCA. Deci RCA-ul este valabil la următoarele 24 de ore după încheierea ei. Dacă ți-a expirat, la următoarele 24 de ore. Dacă este în perioada de valabilitate ea rămâne în continuare valabilă și apare în sistem. Această invocare că poliția nu are acces la așa ceva…În momentul în care ai o astfel de situație că nu ai decât buletinul la el. Permisul de conducere cum l-a verificat? RCA-ul de către cine? De către dispecerat. Deci, dispeceratul oricărei instituții județene are acces la toate aceste date. Faptul că i-a spus că nu există nimic în neregulă …ceva nu vedeți că bate aiurea”.

Lucian Diniță acuză că acest scandal scoate în evidență managementul defectuos la nivelul instituțiilor:

„Nu a căutat nimeni. Fiind cunoscut la nivel local i-au spus agentului nu e niciun fel de problemă. Omul nu a știut cam cum trebuie să reacționeze. Se face referire la faptul că s-a întocmit un dosar și s-a întocmit un proces verbal de verificare a acelor droguri. În astfel de situații eu am gândit și tot din informații publice, agentul a fopst deștept. El a sunat, a căutat ajutor tuturor structurilor care erau: Poliția Mangalia, Poliția de Crimă Organizată, dar fiind la ora 3 noaptea ei au zis: ne lași la ora asta, lasă-ne în pace. Că nu e prima oară.

Există management la toate nivelurile execrabil. La nivel de Constanța trebuie să răspundă de la cel care e pe scaunul de șef până jos. Este vorba despre management defectuos. Știm foarte bine că Vama Veche este un punct nevralgic și nu numai, Costinești și așa mai departe…și tu nu faci nimic altceva decât să lași noaptea un agent, cu mai puțin de un an experiență, cu un jandarm”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
12:30 - Marcel Ciolacu: Anul viitor românii plătesc aceleași impozite pe proprietate. Am amânat până la 1 ianuarie 2026 aplicarea noului mod de calcul al valorii impozabile pentru clădiri (VIDEO)
12:26 - O bandă de hoți care a dat spargerea în București a fost prinsă în Timiș
12:18 - Ciocolata va ajunge de la un desert accesibil, la un produs de lux. Prețurile la cacao au atins niveluri recorduri
12:16 - Marcel Ciolacu: Politicieni disperați să își facă loc în turul 2 inventează scenarii iresponsabile. Nu va exista nicio imixtiune a Rusiei în procesul electoral / Aprobăm noi măsuri de sprijin pentru R. Moldova (VIDEO)
12:01 - Florin Roman, după declarațiile lui Gigi Becali: Blatul politic între PSD/AUR și Marcel Ciolacu/George Simion a fost confirmat cu nonșalanță din interior
11:59 - Oanei Paraschiv i s-a pus pata pe Sorin Brotnei. Ce s-a întâmplat după Asia Express
11:49 - 5 joburi moderne pe piața locală a resurselor umane
11:48 - Adrian Țuțuianu, despre o posibilă înțelegere între AUR și PSD: „Aceste acuzații dovedesc incapacitatea celor doi contracandidați, Ciucă și Geoană, de a performa electoral” (VIDEO)
11:39 - Alexandru Dimitriu: USR nu o să intre la guvernare cu PSD, acest partid toxic care a nenorocit România atâta timp (VIDEO)
11:36 - Încă o maimuță a murit la grădina zoologică din Hong Kong. Bilanțul mamiferelor moarte a ajuns la 12. Cauza decesului ar fi solul infectat cu o bacterie care poate afecta și oamenii