De ce tânărul care a ucis două persoane în 2 Mai a fost lăsat liber de polițiști cu câteva ore înainte de accident? Sindicalist: Polițiștii nu au avut la îndemână un drug test (VIDEO)

De ce tânărul care a ucis două persoane în 2 Mai a fost lăsat liber de polițiști cu câteva ore înainte de accident? Sindicalist: Polițiștii nu au avut la îndemână un drug test (VIDEO)

Polițiștii rutieri care l-au oprit în trafic pe tânărul care a provocat accidentul mortal de la 2 Mai, cu câteva ore înainte de incidentul tragic, nu au putut să îl testeze pentru consumul de droguri pentru că nu aveau nici la ei, dar nici la secția de poliție un Drug Test disponibil, susțin sindicaliștii de la Europol.Dan Saltelechi, vicepreședinte Europol,a  declarat într-o intervenție pentru emisiunea News Pass că la nivelul fiecărui județ există doar 10 aparate Drug Test:

„Din nefericire, situația asta este, colegii care au procedat la oprirea acestui tânăr nu au avut la dispoziție aparatul Drug Test pentru a-l putea supune unei testări astfel încât dacă ar fi rezultat că se afla sub influența substanțelor stupefiante să poată fi dispuse măsurile de rigoare.

Nu ar fi fost lăsat să circule și ar fi fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice urmând ca acesta să nu mai aibă dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Este însă o ipoteză pentru că nu putem ști cu exactitate dacă la ora respectivă ar fi fost sub influența drogurilor. Nu au avut colegii un Drug Test la dispoziție.

Astfel de aparate sunt extrem de limitate dacă vorbim despre un județ unde am avea spre exemplu 3-4 formațiuni de poliție rutieră cum ar fi poliții orășenești, poliții municipale ar fi undeva până în maxim 10 aparate Drug Test. Dacă ne raportăm la județul Constanța care generează un aflux de turiști imens, un număr limitat de astfel de aparate nu vor putea face față vreodată afluxului de persoane care s-ar putea afla sub influența drogurilor la volan”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`