O pacientă ar fi fost omorâtă de altă pacientă, prin sugrumare, la Spitalul de Psihiatrie din Gura Ocniței

O pacientă ar fi fost omorâtă de altă pacientă, prin sugrumare, la Spitalul de Psihiatrie din Gura Ocniței
Foto: Pixabay

O femeie ar fi fost ucisă prin sugrumare de către o altă femeie, sâmbătă, la Spitalul de Psihiatrie din Gura Ocnițe, județul Dâmbovița, acolo unde ambele erau internate cu afecțiuni psihice, transmite G4Media.ro.

O pacientă ar fi fost omorâtă de altă pacientă, la Spitalul de Psihiatrie din Gura Ocniței

Ar fi fost vorba despre un conflict spontan între două paciente care suferă de afecțiuni psihice.

Managerul Spitalului Județean Târgoviște, de care aparține Spitalul de Psihiatrie din Gura Ocnițe, a declarat pentru News.ro că pacienta care ar fi făcut crima era diagnosticată cu o afecțiune cronică psihică care nu impunea „supraveghere strictă”.

„Este un eveniment nedorit care se poate întâmpla, din păcate, într-un spital de psihiatrie. Una dintre paciente, care nu presupunea o supraveghere strictă, brusc s-a decompensat şi a agresat, sugrumând o pacientă. Din păcate, acest eveniment s-a soldat cu decesul femeii sugrumate. Din păcate, un astfel de eveniment se poate întâmpla oriunde într-un spital de psihiatrie”, a declarat managerul Claudia Dumitrescu.

În paralel cu ancheta judiciară a fost demarată și o anchetă internă la nivelul spitalului, iar aceasta din urmă va fi finalizată luni, susține managerul SJU Târgoviște.

„Deficit de personal există, eu aş putea să spun, nu doar la nivelul Spitalului Judeţean, ci la nivelul întregului sistem românesc de sănătate, dar nu vorbim de un deficit care să afecteze calitatea actului medial sau care să afecteze siguranţa pacienţilor”, a mai declarat Claudia Dumitrescu.

Potrivit Digi24.ro, Spitalul de Psihiatrie din Gura Ocnițe nu are personalitate juridică, fiind o secție exterioară a SJU Târgoviște.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`