MAE: Atenționare de călătorie pentru Danemarca. Riscul de atacuri teroriste se menține ridicat

MAE: Atenționare de călătorie pentru Danemarca. Riscul de atacuri teroriste se menține ridicat
Sursa foto: Hepta

Avertizare de călătorie de la Ministerul Afacerilor Externe. Danemarca menține nivelul de alertă teroristă și controale la frontiere.

Cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Danemarcei sunt informați că autoritățile locale au decis să mențină nivelul de amenințare teroristă la 4, pe o scară de la 1 la 5. Această măsură este luată în ciuda intensificării amenințării teroriste și a implementării unor controale mai stricte la frontiere, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

Se preconizează că avertizarea va persista pe o perioadă mai îndelungată de timp, ceea ce determină autoritățile daneze să continue măsurile de precauție și control.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la Ambasada României din Copenhaga, la următoarele numere de telefon: (+45) 39 46 43 63 și (+45) 39 46 47 74. Apelurile vor fi redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și vor fi preluate de operatorii disponibili în regim de permanență.

În cazurile de urgență sau situații speciale, cetățenii români pot apela numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: (+45) 27 35 55 37.

Pentru a fi bine pregătiți și informați înainte de călătorii, Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să consulte paginile cooenhaga.mae.ro și mae.ro. De asemenea, există și aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă sfaturi și informații esențiale pentru călătorii sigure.

Al-Qaida amenință Suedia și Danemarca 

Organizația teroristă Al-Qaida și-a îndemnat susținătorii să comită atacuri teroriste în Suedia și Danemarca, după ce mai multe cărți sfinte islamice au fost arse în cele două țări. Fundația As-Sahab Media, afiliată al-Qaida, a lansat un apel către musulmani să se „răzbune” pentru acțiunile recente, într-un comunicat intitulat „Obligația de a ataca popoarele agresive”. În cadrul acestui anunț, se subliniază că „Danemarca și Suedia sunt două țări mici, disprețuitoare, care nu reprezintă mai mult de două locuri mici pe harta lumii”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`