ONU acuză Coreea de Nord de încălcări „atroce și neimaginabile” ale dreptului omului în încercarea de a se militariza

ONU acuză Coreea de Nord de încălcări „atroce și neimaginabile” ale dreptului omului în încercarea de a se militariza
Sursa Foto: Hepta.ro

Coreea de Nord a fost acuzată de Consiliul de Securitate al ONU de încălcări „atroce și neimaginabile” ale dreptului omului în încercarea dezvoltării programelor sale de înarmare nucleară și balistic.

„Multe încălcări la care mă refer susţin creşterea militarizării RPDC (Republica Populară Democratică Coreeană)”, a acuzat joi, 17 august, prin intermediul unei legături video, Înaltul Comisar ONU însărciat cu Drepturile Omului, Volker Turk.

Coreea de Nord, acuzată de încălcarea drepturilor omului

Turk a detaliat că „recurgerea la scară mare la muncă forţată, inclusiv a deţinuţilor politici şi elevilor la strânsul recoltelor, confiscarea salariilor muncitorilor din străinătate, toate acestea susţin aparatul militar de stat şi capacitatea sa de a fabrica armament”.

Ilhyeok Kim, un tânăr care a fugit din Coreea de Nord și a cărui familie s-a refugiat în Coreea de Sud, a fost invitat de Consiliu.

Acesta a citit un text în engleză prin care denunța „izolarea” și „pedepsele” populației nord-coreene, „sângele și sudoarea” poporului, pentru „viața de lux a conducătorilor”, dar „Guvernului nu-i pasă, el îşi face griji doar să-şi păstreze puterea dezvoltând armament nuclear şi difuzându-şi propaganda pentru a-şi justifica faptele”, susține tânărul.

„Încălcările şi atingerile drepturilor omului pe care tocmai le-aţi relatat sunt atât de atroce, încât sunt neimaginabile”, a răspuns plină de emoție ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Linda Thomas-Greenfield, scrie digi24.ro.

„Controlul totalitar şi represiv al societăţii de către (dictatorul nord-coreean) Kim Jong Un şi negarea la scară mare a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale asigură regimului resurse pentru a-şi dezvolta programele ilegale de armament de distrugere în masă şi de rachete balistice”, a adăugat ambasadoarea americană.

Încă de acum 17 ani, Coreea de Nord este vizată de sancțiuni internaționale, care au fost sporite de trei ori în 2017.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)