Ce mărturie a făcut salvamarul care a fost lovit de turiști în Eforie Nord. „A luat o piatră, a aruncat spre mine”

Ce mărturie a făcut salvamarul care a fost lovit de turiști în Eforie Nord. „A luat o piatră, a aruncat spre mine”
Sursa foto: Meteoplus

Bărbații care l-au luat la bătaie pe salvamar pentru că nu i-au lăsat să intre în apă din cauza valurilor și curenților puternici sunt cercetați penal.

Steagul roșu este și miercuri arborat pe mai multe plaje de pe litoral, conform știrileprotv.

Declarația salvamarului

Marți seara, un bărbat violent și furios că nu este lăsat în apă, a început să arunce cu pietre într-un salvamar care se afla pe skijet.

„M-am apropiat la 10 metri de ei, i-am rugat, le-am spus să se îndepărteze de zona respective, 3-4 au reușit să se îndepărteze, unul dintre ei a luat o piatră, a aruncat spre mine după care, el pierzând controlul, se apropia, curentul îl mișca, se apropia de jet. M-a apucat de pluta de salvare și foarte agresiv. Moment în care am căzut pe spate, m-am lovit cu capul de jet, am căzut, jet-ul s-a rostogolit”, a spus Ionuț Cristian Păun, salvamar.

Apoi, bărbații au început să se ia la harță și cu colegii salvamarului.
Două persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital.

Trei dintre bărbații agresivi sunt cercetați penal pentru lovire și tulburarea liniștii publice.

Mare agitată în continuare

Și miercuri marea este în continuare agitată, iar turiștii intră în apă, la mal, apoi încearcă puțin câte puțin să avanseze, dar sunt fluierați de către salvamarii care le spun să nu intre în apă. Polițiștii și jandarmi continuă patrulele pe plajă pentru a preveni alte violențe.

Turiștii sunt supărați și ar dori ca salvamarii să îi lase să intre în apă măcat până la brâu.
Aceștia nu își dau seama că în ultimele două zile, șase persoane s-au înecat, iar riscul de a înota în timpul curenților puternici este foarte mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)