Tragedia din Mamaia. Fata după care au sărit în mare să o salveze este fiica unuia dintre bărbații înecați

Tragedia din Mamaia. Fata după care au sărit în mare să o salveze este fiica unuia dintre bărbații înecați
Foto: Pixabay

Au apărut noi detalii despre tragedia din Mamaia, în care trei turiști au murit înecați după ce au sărit în mare pentru a ajuta o fată de 16 ani. Ea este fiica unuia dintre bărbații care au murit, și a fost scoasă din apă de un tânăr care spune că atunci când a ajuns, ea era agățată de o pasarelă, iar salvamarii resuscitau bărbații.

Fata a fost trasă de curenți și nu a mai putut ajunge la mal, astfel că tatăl ei a mers după ea pentru a o salva, dar nu a reușit. În ajutor au sărit alți doi bărbați care nu au supraviețuit, conform Hotnews.

Pentru că erau valuri mari, steagul roșu era arborat.

Adolescenta a fost salvată de un tânăr care lucrează la baza nautică de pe plaja Cleopatra, care a mers la ea cu skijet-ul. El a spus că a găsit-o pe fată agățată de pasarela plajei Victoria.

Declarația salvatorului

„Am fost sunat de un coleg de la o bază nautică din Mamaia Nord că în zona pasarelei (n.r.- de la plaja Victoria) este o persoană în pericol de înec. Nu știam despre ce este vorba, iar când am ajuns fata era agățată în capătul pasarelei și abia se mai ținea, era zgâriată pe mâini.

Celelalte trei persoane pluteau deja și erau salvamarii care se chinuiau să îi scoată să îi resusciteze. Am apucat-o pe fată, am ridicat-o pe skijet, mi-a zis să o las puțin să se liniștească. Atunci am observat că era zgâriată pe mâini. După ce s-a liniștit am dus-o la mal și au preluat-o cei de la SMURD care deja erau acolo împreună cu poliția și jandarmeria”, a declarat tânărul, pentru Ziua de Constanța.

Fata se află la Spitalul Județean Constanța.

Intervenție dificilă din cauza valurilor mari

În dimineața zilei de 14 august, cinci persoane se aflau sub riscul de înec, iar la fața locului s-a format un lanț uman. Intervenția a fost dificilă din cauza valurilor foarte mari și a vântului.
Două persoane conștiente au fost recuperate din mare.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”