Palatul Victoria, iluminat în roșu de Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni. Marcel Ciolacu: Credința creștină continuă să rămână reper fundamental al poporului român

Palatul Victoria, iluminat în roșu de Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni. Marcel Ciolacu: Credința creștină continuă să rămână reper fundamental al poporului român
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Guvernul a anunțat printr-un comunicat de presă că Palatul Victoria va fi iluminat miercuri seară în roșu, culoare ce simbolizează martiriul și jertfa, într-un gest prin care se alătură instituțiilor publice ce marchează Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor.

Credința creștină continuă să rămână reper fundamental al poporului român, spune Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu susține că el, ca premier, militează „pentru apărarea și promovarea libertății religioase, drept fundamental al fiecărei persoane”.

„Credinţa creştină a fost şi continuă să rămână reper fundamental al poporului român, indiferent de momentele de încercare prin care a trecut, şi parte a identităţii noastre naţionale. Faptul că avem o zi dedicată comemorării martirilor Brâncoveni este nu doar prilej pentru a face cunoscute şi noii generaţii mărturiile istorice ale ocrotitorilor credinţei, culturii şi tradiţiilor româneşti, dar şi o bună ocazie să conştientizăm efectele pe care le au violenţele împotriva creştinilor. Şi astăzi vedem, din păcate, în lume, oameni care au de suferit pentru că împărtăşesc altă credinţă”, a declarat premierul, citat în comunicatul Guvernului.

În 2020 a fost adoptată o lege care a declarat data de 16 august drept Ziua națională pentru comemorarea martirilor Brâncoveni și de conștientizare a violențelor împotriva creștinilor. Actul normativ prevede iluminarea în roșu a sediilor instituțiilor și a unor obiective publice, precum și organizarea de manifestări publice și evenimente comemorative.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`