Posibilele pericole la care ne expunem atunci când mergem la mare sau la ștrand / Recomandările medicilor

Posibilele pericole la care ne expunem atunci când mergem la mare sau la ștrand / Recomandările medicilor
Foto simbol: Pixabay

Sezonul estival canicular îi face pe toți românii să meargă la mare sau la piscină. Să faci baie într-un loc nedezinfectat și neigienizat poate fi periculos, pentru că ne putem expune unor infecții, iritații ale pielii, infecții respiratorii, infecții ale urechilor, diaree sau alte probleme digestive.

Vacanțele noastre pot deveni un coșmar, dacă alegem să mergem într-un loc în care piscinele nu sunt corect igienizate, pentru că devin o sursă de infecție. Anul acesta, în cadrul unei monitorizări a zonelor de îmbăiere de pe litoralul românesc, s-a constat că valorile indicatorului microbiologic E.coli au prezentat creșteri.

Deși INSP a dat asigurări că apa mării este în siguranță, turiștilor le este recomandat să nu înghită apa din mare și să facă baie doar în zonele monitorizate.

Atât marea, cât și piscinele pot fi o sursă de infecție

Mulți turiști iubesc distracțiile acvatice, însă la fel de mulți se prezintă în această perioadă la medicii ORL cu otită externă bacteriană.

„Otita de piscină poate provoca disconfort şi durere de ureche, uneori extrem de intensă şi care apare mai ales la atingere, cu roşeaţă şi îngustarea conductului. De asemenea, simptomele pot include senzaţia de ureche înfundată, secreţii din ureche şi reducerea auzului. În unele cazuri, pot apărea şi febră şi umflarea ganglionilor limfatici din jurul urechii. Infecţia micotică (fungică) a urechii externe este de asemenea favorizată de umezeală şi se manifestă în primul rând cu mâncărimi, dar şi cu ureche înfundată, secreţii”, a spus dr. Covaci Anca, medic primar ORL, adăugând că această bacterie este periculoasă, dacă nu este tratată în timp util.

Medicii ne recomandă să mergem la piscinele și zonele de înot curate și bine igienizate, pentru ca nu ne transforma concediul într-un adevărat coșmar, conform hotnews.ro.

Cei care au o sensibilitate aparte sau au mai avut otită în trecut pot să folosească dopurile de urechi, pentru că ajută la prevenirea pătrunderii apei în canalul urechii.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`