Producțiile de porumb și floarea-soarelui, afectate de fenomenele meteo extreme / În unele zone din țară cantitatea scade la jumătate

Producțiile de porumb și floarea-soarelui, afectate de fenomenele meteo extreme / În unele zone din țară cantitatea scade la jumătate
Sursa foto: Freepik.com

Producțiile de porumb și floarea-soarelui sunt grav afectate de fenomenele meteo extreme din ultima perioadă. În Mehedinți, anul trecut, de pe un hectar de porumb s-au adunat 10 tone de porumb, iar anul acesta fermierii cred că vor obține doar jumătate din această cantitate.

Agricultorii susțin că investițiile pe care le-au făcut trebuiau să le asigure rezultate mai bune, aceștia fiind luați prin surprindere de condițiile meteorologice.

Producție pe jumătate, în comparație cu anul trecut

O mare parte din culturile de porumb a fost distrusă de caniculă. În Mehedinți, cetățenii susțin că temperaturile ridicate sunt singurul motiv pentru care știuleții de porumb sunt mici. Mulți fermieri din zonă trebuie să renunțe la micile lor afaceri, pentru că producția nu-i va ajuta anul acesta.

„Am avut temperaturi foarte ridicate, de 40 de garde, exact în perioada de polenizare şi aceste temperaturi au afectat foarte mult cultura de porumb. Nu ne aşteptăm să avem o producţie din care să ne scoatem cheltuielile. Floarea soarelui a fost mai rezistentă”, a spus Cornel Stroescu, agricultor, conform antena3.ro.

„În luna iulie nu am beneficiat mai deloc de precipitaţii. Asta înseamnă că atât calitatea cât şi cantitatea vor fi afectate”, a spun un alt agricultor, conform sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`