Posibilă eroare de anchetă în cazul fetei găsită moartă în casa unui tânăr din Piatra Neamț? Nici acum nu s-a făcut percheziția informatică, deși cei doi s-au cunoscut pe internet și au vorbit timp de 3 ani

Posibilă eroare de anchetă în cazul fetei găsită moartă în casa unui tânăr din Piatra Neamț? Nici acum nu s-a făcut percheziția informatică, deși cei doi s-au cunoscut pe internet și au vorbit timp de 3 ani
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Anchetatorii încă nu au făcut percheziția informatică în cazul elevei de 16 ani din București, găsită moartă în casa unui băiat din Piatra Neamț, cunoscut pe internet. Asta deși ei s-au cunoscut pe o aplicație acum trei ani, iar inspectarea dispozitivelor le-ar putea da informații importante în investigație.

Noi date în ancheta legată de moartea în Piatra Neamț a adolescentei din București

Când Shara a mers la Piatra Neamț a fost prima dată când s-a întâlnit fizic cu acest băiat.

Părinții fetei au fost audiați peste șapte ore la Biroul Teritorial Neamț al DIICOT. Ei cer ca procurorii să cerceteze și infracțiunea de viol sau ucidere. Disperat, tatăl copilei a început propria anchetă, în paralel cu cea a autorităților, pentru a vedea ce s-a întâmplat cu fiica sa, informează Antena 3.

Anchetatorii au reușit să obțină mandatele pentru percheziția informatică a dispozitivelor electronice ale Sharei și ale presupusului iubit, băiatul de 19 în casa căruia și-a găsit sfârșitul. Numai că el va trebui să deblocheze aceste dispozitive, altfel anchetatorii ar putea să nu aibă acces la atât de multe informații.

Tânărul de 19 ani și doi minori sunt acum arestați preventiv pentru deținere în vederea consumului și trafic de droguri de risc și de mare risc. Ei ar putea primi chiar și 25 de ani de închisoare deoarece există circumstanțe agravante – moartea unei persoane.

Ce a spus avocatul Cuculis despre anchetă

Avocatul Adrian Cuculis a vorbit, pentru Antena 3, despre lipsa percheziției informatice în această anchetă.

„În momentul de față nu se știe exact ce s-a întâmplat acolo. Au fost drogurile cele care au adus sfârșit vieții fetiței respective? Este un raport preliminar(…). Este clar că dacă ei s-au cunoscut pe o platformă de socializare, dacă ei au discutat acolo, din câte am înțeles, vreme de doi ani de zile, în conversațiile lor se puteau descoperi anumite elemente care ar fi dus cel puțin la lămurirea mai în clar a ceea ce s-a întâmplat acolo și care a fost momentul la care ei s-au întâlnit, cum s-au întâlnit, ce au stabilit, dacă au stabilit că vor avea raport sexual sau, atenție, foarte important, dacă au stabilit că vor consuma împreună acele substanțe interzise.

Deci și pentru mine este un mister și cred că este o eroare în anchetă, de ce până în momentul de față nu a fost făcută acea percheziţie informatică”, a explicat avocatul Cuculis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`