Grevă generală de 48 de ore în Grecia: Parlamentul votează ultimele măsuri de austeritate

Grevă generală de 48 de ore în Grecia: Parlamentul votează ultimele măsuri de austeritate
O altă grevă generală de 48 de ore a început miercuri în Grecia, serviciile de transport urmând să fie oprite în timpul protestelor, la care participă cea mai mare parte a serviciilor publice, notează BBC. ...

O altă grevă generală de 48 de ore a început miercuri în Grecia, serviciile de transport urmând să fie oprite în timpul protestelor, la care participă cea mai mare parte a serviciilor publice, notează BBC.

Greva de 48 de ore are loc în timp ce Parlamentul se pregătește să voteze ultima serie de măsuri de austeritate. Acestea includ creșterea taxelor, tăierea salariilor și concedieri.

Protestele cetățenilor greci s-au amplificat de-a lungul ultimelor săptămâni, din cauză că fiecare sector al economiei este grav afectat. Gunoiul nu a mai fost colectat, iar sediile unor autorități, inclusiv ministere, au fost ocupate  de angajați.

Potrivit sursei precizate, urmează să fie închise departamentele Guvernului, companiile, birourile și magazinele.

De asemenea, la grevă vor participa și controlorii de trafic aerian pentru 12 ore, pe când trenurile, autobuzele, taxiurile și camionalele nu vor circula deloc.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`