Marcel Boloş, uluit când a văzut în ce condiții lucrează angajații statului: Și-a făcut cruce şi a spus de mai multe ori „Doamne fereşte!” (VIDEO)

Marcel Boloş, uluit când a văzut în ce condiții lucrează angajații statului: Și-a făcut cruce şi a spus de mai multe ori „Doamne fereşte!” (VIDEO)
Ministrul Marcel Boloș, la Trezorerie Sector 3. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Marcel Boloș (PNL), ministrul Finanțelor, le-a dat asigurări, vineri, bugetarilor că-și vor primi salariile, deși angajații Trezoreriei protestează, nemulțumiți de măsurile fiscale pregătite de Guvern.

Ca să-i mai liniștească pe bugetari, el chiar a făcut azi o vizită la Trezorerie, unde s-a crucit când a văzut în ce condiții se lucrează oamenii. Ministrul s-a angajat să rezolve problemele acestor salariați, informează B1 TV.

Boloș, declarații în contextul protestului de la Finanțe

Vineri dimineață, Marcel Boloș a dat asigurări că nu se vor face concedieri în Finanțe.

Despre acuzația că la minister trei angajați muncesc, iar patru stau, Boloș a afirmat: „Asta fundamentează decizia pe care o ia Guvernul ca aceste normative de personal să fie revizuite și să ajungem într-o normalitate din punct de vedere al aparatului bugetar. Nu s-a pus problema de disponibilizare, reducere de personal. Asigur că nu există această discuție”.

El a admis probleme cu salarizarea din acest sistem, dar a precizat că e ministru de doar o lună și jumătate și nu avea cum să rezolve aceste probleme, care trenează de ani în șir, într-un timp atât de scurt.

Totodată, ministrul a dat asigurări că salariile bugetarilor care trebuie plătite azi vor fi virate.

Boloș și-a făcut cruce când a văzut în ce condiții lucrează angajații

Ministrul Finanțelor a ajuns apoi la ANAF Sector 3. Angajatele i-au arătat că au birouri din 1997, că printează documente cu o imprimantă care oficial a fost casată şi că nu au hârtie. ”Doamne fereşte!” a spus ministrul.

„Scaunele sunt ale noastre! Sunt cumpărate de noi, să ştiţi!”, au mai spus angajatele, moment în care Boloș și-a făcut cruce.
„Cum nu aveţi hârtie, Doamne iartă-mă?!”, a afirmat Marcel Boloș.

La o altă remarcă a unei angajate, el iar și-a făcut cruce: „Doamne fereşte!”.

La finalul discuției, Boloș le-a spus să-și treacă nemulțumirile pe-o foaie și că se va îngriji să aibă condiții mai bune de lucru.

După întrevedere, ministrul Finanțelor a scris pe Facebook: „1. Toți își primesc salariile și nu vor fi probleme cu plățile. 2. Niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul. Un lucru cu care le-am spus însă că nu sunt de acord și pe care îl voi susține în continuare este ca angajații cu venituri foarte mari să primească și diferite beneficii suplimentare, la care omul de rând nu ajunge nici să spere”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`