Twitter, avertismente pentru utilizatori: Este posibil ca hackeri controlați de stat să le atace conturile

Twitter, avertismente pentru utilizatori: Este posibil ca hackeri controlați de stat să le atace conturile
Foto: huffingtonpost.com

Platforma de socializare Twitter și-a avertizat utilizatorii asupra faptului că este posibil ca ”hackeri controlați de stat” să le atace conturile.

Totuși, este neclar la câți utilizatori a ajuns acest avertisment (primul de acest fel) pe care l-a trimis Twitter în weekend, potrivit Mediafax.

Organizația nonprofit Coldhak, din Canada, a postat o copie a avertismentului pe care l-a primit de la platforma de microblogging.

”Ca măsură de precauţie, vă avertizăm că al dumneavoastră cont de Twitter face parte dintr-un mic grup de conturi care ar fi putut să fie vizat de actori controlaţi de stat. Noi credem că aceşti actori (eventual asociaţi unui guvern) ar fi încercat să obţină informaţii precum adrese de e-mail, adrese IP şi/sau numere de telefon”, arată mesajul.

Momentan ”nu există nicio dovadă că ar fi obţinut informaţiile contului dumneavoastă, însă investigăm în mod activ problema”, spune Twitter.

Rețeaua de socializare mai spune că nu dispune de alte informații pe care să le dea userilor ”în acest moment”.

Vineri a fost emis primul dintre aceste avertismente.

Totodată, Stribika, un inginer programator care are cont pe Twitter a postat și el o copie a mesajului. El a lăsat și un răspuns la acesta.

„Dragi #ActoriControlaţiDeStat (#StateSponsoredActors), vă pierdeţi timpul cu mine. Nu doar că nu sunt o persoană importantă, dar nu veţi putea să-mi obţineţi IP-ul sau numerele de telefon în acest mod”, a punctat el.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`