Captura ciudată făcută de un pescar din Timiș / A prins un pește care nu există în România și crede că este un Piranha

Captura ciudată făcută de un pescar din Timiș / A prins un pește care nu există în România și crede că este un Piranha
Foto: Brady Rogers

Un pescar din Timiș susține că a prins un pește care nu există în România și crede că este din specia Piranha. Captura a fost făcut în zona localității Costeiu, în apropiere de Lugoj.

Peștele a fost prins, după ce bărbatul a folosit ca momeală o râmă. După ce a scos undița din apă, pescarul a văzut că are în cârlig un pește cu dinții ascuțiți, care ar semăna cu un pește din specia Piranha.

Ce au declarat reprezentanții AJVPS Timiș

Peștele pare a fi din specia Piranha și cu siguranță este un pește de acvariu, au declarat reprezentanții AJVPS Timiș, pentru Lugojinfo.ro, scrie opiniatimișioarei.ro.

Probabil, peștele a ajuns în lac după ce ar fi fost eliberat de crescător. Specia aceasta de pește crește în anumite râuri calde din America de Sud. Este exclus ca această specie să trăiască în apele României.

Pentru o analiză mai amănunțită, peștele a fost trimis către Direcția Sanitar Veterinară Timiș, iar specialiștii vor stabili cu exactitate din ce specie face parte.

Potrivit reprezentanților AJVPS, peștii din această specie trăiesc doar pe timpul verii, când apa are o temperatură mai ridicată. După ce temperatura apei scade sub 8 grade Celsius, peștii mor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`