Comisia Europeană a cheltuit aproape 3 milioane de euro pentru fotografii și clipuri video cu comisarii săi

Comisia Europeană a cheltuit aproape 3 milioane de euro pentru fotografii și clipuri video cu comisarii săi
Foto: Hepta - Nicolas Economou/NurPhoto via ZUMA Press

În perioada cuprinsă între finalul anului 2019 și aprilie 2023, Comisia Europeană a cheltuit 2,75 milioane de euro pentru fotografii și imagini video cu comisarii săi, scrie Agerpres.

Suma achitată de Comisia Europeană pentru aceste servicii a fost dezvăluită atunci când a întrebat despre acest subiect un europarlamentar membru al partidului de extremă-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD).

Aproape 3 milioane de euro, cheltuiți pentru fotografii și imagini video

„Acoperirea fotografică a activităţilor… membrilor este esenţială pentru informarea cetăţenilor cu privire la activitatea Comisiei şi asigurarea transparenţei”, a scris Johannes Hahn, comisarul european pentru buget şi administraţie.

Comisarul a adăugat că este nevoie de acoperirea fotografică a întâlnirilor, vizitelor oficiale, conferințelor și evenimentelor de presă de la Bruxelles.

De asemenea, fotografiate și filmate trebuie să fie și vizitele oficiale ale comisarilor în străinătate.

Nu a fost posibilă o defalcare a costurilor individuale pentru comisari, conform spuselor sale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale
20:05 - Cristina Neagu este oficial cea mai bună marcatoare din istoria Ligii Campionilor. Victorie dramatică pentru CSM în Polivalentă
19:45 - Mircea Geoană: Pentru asta m-am întors în politică, pentru a aduce o schimbare adevărată în țara mea și în țara noastră
19:38 - Alexandru Muraru: Mihai Tudose demonstrează că nu înțelege nici legislația, nici principiile democratice. Esența jocului PSD este să cenzureze candidații incomozi prin metode putiniste
19:19 - Mașină lovită de tren în județul Buzău. Un bărbat a murit, iar o femeie a fost rănită grav
18:55 - Augustin Zegrean, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Habar n-am ce a încălcat, știu doar că și la BEC sunt cinci judecători de la Curtea Supremă, care au spus că poate să candideze (VIDEO)