Obiceiul bizar al Reginei Elisabeta. Ce ritual practica în fiecare seară în dormitorul său?

Obiceiul bizar al Reginei Elisabeta. Ce ritual practica în fiecare seară în dormitorul său?
Sursa Foto: Facebook/The Royal Family.

Regina Elisabeta a II-a a încetat din viață la 96 de ani, pe 8 septembrie 2022, la reședința ei preferată, Balmoral. Fostul majordom regal, Paul Burrell, care a servit și alături de Prințesa Diana, a dezvăluit un obicei ciudat al reginei în timpul vieții ei.

Obiceiul bizar al Reginei Elisabeta

Se spune că înainte de a se retrage în dormitor, monarhul avea o singură cerință esențială: era necesar să fie convins că temperatura din încăpere era destul de scăzută, altfel își rezerva dreptul de a refuza să se odihnească. Perioada verii era dedicată șederii în castelul din Scoția, iar acest obicei tradițional se manifesta cel mai frecvent la Balmoral. Interesant este faptul că această tradiție pare să fi fost adoptată și de actualul rege, Regele Charles al III-lea, care își petrece și el o parte semnificativă din vară în acele locuri.

Avea ferestrele deschise în fiecare noapte

„Adora ca ferestrele dormitorului său să fie deschise în fiecare noapte și să beneficieze de aer proaspăt din munți, în fiecare noapte. Din august până la începutul lunii octombrie, Maiestatea Sa [Regina Elisabeta a II-a] nu și-a închis niciodată ferestrele dormitorului.

Dormea ​​în patul ei și era aproape ca prințesa și mazărea, erau atâtea cearșafuri și pături și cuverturi și puf că era greu să o găsesc! Se întâmpla pentru că în acel dormitor era foarte, foarte rece, mai ales în octombrie în Aberdeenshire”, a declarat Paul Burrell, fostul angajat regal care a dezvăluit multe dintre secretele de la Palat, conform OKMagazine.ro.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`