Cozi la mâncare pe litoral. Preţurile mici umplu restaurantele până la refuz: „Mai bine aici decât în Mamaia”

Cozi la mâncare pe litoral. Preţurile mici umplu restaurantele până la refuz: „Mai bine aici decât în Mamaia”
Sursa Foto: Captură Video

Se pare că turiștii fac coadă la restaurantele din Eforie Nord, unde mulți își permit mănânce pe terasă. Acest lucru nu este surprinzător, întrucât meniul zilei care e format din ciorbă și felul doi, cu tot cu garnitură și salată de varză, costă 35 de lei.

 Turiştii se îngrămădesc pentru mâncarea ieftină

Ținând cont că prețurile sunt mai mici decât în stațiunile de fițe, la orele prânzului, la autoservirile din stațiune este coadă de clienți.

Așadar, o familie de trei persoane trebuie să plătească aproximativ 150 de lei pentru o masă copioasă, plus băuturi și desert.

„Eu zic că este mai bine aici decât în Mamaia. Clar”, a spus un turist, notează observatornews.ro.

„Preţurile sunt foarte bune şi foarte accesibile, mâncare proaspătă, sute de clienţi pe zi chiar. Este foarte aglomerat tot timpul, mai ales la orele de prânz de la 12:00 la 15:30. Şi seara de la 18:30 până la 22:00 – 23:00”, a declarat Georgiana Cristea, casier.

În partea de sud a litoralului, meniul zilei este cu cel puțin cinci lei mai ieftin decât în stațiunile din nord. De asemenea, apa plată este la jumătate de preţ, iar seara turiştii preferă restaurantele care oferă şi muzică live.

„Este destul de aglomerat şi dimineaţa şi pe timpul zilei, dar seara e mai multă lume. Mai aglomerat este seara, deoarece la noi sunt şi lăutari”, a precizat Cristina Ochean, ospătar.

„Venim de vreo 23 de ani în Eforie Nord. Am hoinărit toată Mamaia, dar nu mai sunt preţurile de altă dată. Mult mai scump”, spune un turist.

„Numai anul ăsta am venit de două ori, în iunie şi acum. E staţiunea mea preferată. Stau 14 zile pentru că nu vin pentru mai puţin”, adaugă alt turist.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`