Procurorul special a obținut un mandat de percheziție informatică pentru contul de Twitter al lui Donald Trump. Platforma, amendată cu 350.000 de dolari

Procurorul special a obținut un mandat de percheziție informatică pentru contul de Twitter al lui Donald Trump. Platforma, amendată cu 350.000 de dolari
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / AA/ABACA

Procurorul special care îl anchetează pe Donald Trump a obținut un mandat de percheziție informatică pentru contul de Twitter al fostului președinte în luna ianuarie, iar compania a întârziat în a se conforma, arată documentele din instanță care au fost dezvăluite miercuri, potrivit Reuters.

Curtea de Apel din Districtul Columbia a confirmat decizia judecătorului federal de a amenda Twitter cu 350.000 de dolari. Compania voia să îl notifice pe Donald Trump în legătură cu mandatul de percheziție.

Mandat de percheziție informatică pentru contul de Twitter al lui Donald Trump

Deși postările lui Donald Trump sunt publice, compania deține și informații nepublice ale conturilor, cum sunt mesajele, ciornele postărilor, datele despre locație și tipul de dispozitiv folosit pentru a posta tweet-uri.

În opinia instanței se menționează că mandatul a fost emis în ancheta procurorului special Jack Smith cu privire la violențele de la Capitolul SUA din 6 ianuarie 2021.

Săptămâna trecută, fostul președinte al Statelor Unite a pledat nevinovat pentru acuzația că ar fi complotat pentru a răsturna rezultatul alegerilor din noiembrie 2020, când a fost învins de Joe Biden.

Donald Trump și-a anunțat candidatura la alegerile prezidențiale din 2024 și este principalul favorit în cursa internă pentru nominalizarea candidatului republian.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`