Sorin Grindeanu s-a dus cu elicopterul să viziteze un șantier din zona Brașov. Reacția ironică a lui Cătălin Drulă (VIDEO)

Sorin Grindeanu s-a dus cu elicopterul să viziteze un șantier din zona Brașov. Reacția ironică a lui Cătălin Drulă (VIDEO)
Foto: Sorin Grindeanu / Facebook

Cătălin Drulă, președintele USR, fost ministru al Transporturilor, a susținut că Sorin Grindeanu (PSD), actualul ministru, a mers cu elicopterul să viziteze un șantier din zona Brașov. Cu această ocazie, Drulă a lansat o întrebare:

„Grindeanu, în vizită cu 🚁

Sorin Grindeanu s-a dus cu elicopterul să viziteze un șantier din zona Brașov ca să…:
A) Nu stea în ambuteiaj pe Valea Prahovei
B) Arate cum economisește PSD banul public
C) Toate cele de mai sus”, a scris Cătălin Drulă, pe Facebook.

Grindeanu se laudă cu șantierele, Ciolacu îl laudă pe Grindeanu

Miercuri, Sorin Grindeanu a declarat că i-a cerut lui Marcel Boloș (PNL), ministrul Finanțelor, încă 16 miliarde de lei la rectificarea bugetară și „am crezut că face infarct când a auzit de 16 miliarde”.

„Sunt foarte multe lucrări deschise şi asta e foarte bine, dar trebuie să rămână în ritmul ăsta mulţi ani de acum încolo, ca să ajungem într-un final să avem o reţea, o infrastructură decentă în România”, a mai spus Grindeanu.

Anterior, șeful său pe linie de partid, premierul Marcel Ciolacu, l-a lăudat: „Actualul ministru al Transporturilor şi infrastructurii, Sorin Grindeanu, şi echipa sa au transformat anul 2022 într-unul de referinţă în istoria post-aderării la Uniunea Europeană. Anul trecut au fost semnate contracte din fonduri europene de peste 10 miliarde de euro”.

Grindeanu a mai afirmat că până la finalul lui 2024 vor fi dați în circulație 200-250 de kilometri de autostradă și drum expres.

USR: Grindeanu e „ministrul blocaj”

Numai că din Opoziție lucrurile nu se văd deloc așa. În iunie, la un an și jumătate de când Grindeanu a preluat portofoliul Transporturilor, USR i-a făcut un bilanț și a ajuns la concluzia că „este ministrul proiectelor blocate și al întârzierilor din PNRR”.

„USR a lăsat în 2021 la Ministerul Transporturilor un PNRR de 7,6 miliarde de euro, aproape 100km de autostrăzi și drum expres contractate, alți 150km de șantiere pornite și licitații de proiectare lansate sau finalizate pentru aproape 1000km de drumuri de mare viteză (toate realizate în 8 luni de zile).

Ce a făcut Grindeanu în 16 luni? A reușit să compromită toate aceste proiecte, nu a accesat niciun euro din PNRR pentru calea ferată sau metrou. Este un record negru, greu de egalat de proiecte anulate sau reziliate pe 16 autostrăzi, drumuri expres, centuri ocolitoare sau modernizări de drumuri lungi de aproape 1000km, 100km de șantiere blocate, licitații blocate pe circa 100km de astfel de drumuri, 660km de contracte de proiectare extrem de întârziate”, a acuzat USR.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră