Care este și cât costă cel mai apreciat preparat de pe litoralul românesc: „E cel mai bun lucru de aici”

Care este și cât costă cel mai apreciat preparat de pe litoralul românesc: „E cel mai bun lucru de aici”

Litoralul românesc este plin de turiști în această perioadă. Fiind ultima lună de vară, toți românii aleg să petreacă câteva zile la malul mării.

Chiar dacă este cunoscută peste tot, șaorma de la malul mării poate fi și diferită. Unii dintre deținătorii de șaormerii au reinventat clasica lipie cu carne și adăugat legume coapte și bulgur sau calamar și tzatziki, pentru cei care vor să aibă parte de nostalgia Greciei.

O șaorma medie pe litoralul românesc costă 27 de lei, iar cea mare 30 de lei.

Șaorma, cel mai apreciat preparat de pe litoralul românesc

Întrebat câte șaorma vinde pe zi, un vânzător a declarat că: „Sincer să fiu, fac 500 de șaorma singur pe zi”.

Atunci când a fost întrebat de ce preferă să mănânce șaorma de pe litoralul românesc, un turist a răspuns că: „E cel mai bun lucru de pe litoral”.

Turiștii pot încerca și o șaorma reinventată, pentru că bucătarii turci combină lipia cu carne tocată de vită, condimentată, cu vine, roșii și ardei gras. Pentru a avea un gust excelent, toate ingredientele trebuie să fie rumenite pe jar bine încins, potrivit stirileprotv.ro.

Întrebat de ce ceapa se aruncă în jar, un vânzător a menționat că: „Datorită focului îi dă cărnii un alt miros, îi dă un miros de fum, îi schimbă gustul, îi face gustul mult mai ars cee ace clientului nu îi va plăcea niciodată și tocmai de asta cu ceapă stingem, îi va da un miros de prospețime”.

Cei care vor să guste și un desert la malul mării trebuie să scoată alți 28 de lei pentru o clătită.

„Cremă de ciocolată, fructe la alegere, în plus clienții pot adăuga nucă, biscuiți, merisoare, stafide, fiecare cu gusturile lui”, a spus o vânzătoare de clătite.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`