Doi oameni au murit, 30 sunt dați dispăruți și alți 57 au fost salvați, după ce două ambarcațiuni cu migranți s-au scufundat în largul insulei Lampedusa din Italia

Doi oameni au murit, 30 sunt dați dispăruți și alți 57 au fost salvați, după ce două ambarcațiuni cu migranți s-au scufundat în largul insulei Lampedusa din Italia

Paza de coastă din Italia a declarat duminică că a recuperat două cadavre și a salvat 57 de persoane în largul insulei Lampedusa, în sudul țării, în contextul în care există informații că peste 30 de persoane sunt dispărute în urma naufragiului a două ambarcațiuni.

Peste 2.000 de persoane au sosit în Lampedusa, în ultimele zile

Agenția de știri Ansa, citând mărturiile supraviețuitorilor, a relatat că două ambarcațiuni cu migranți care au plecat din portul Sfax, un loc fierbinte al crizei migrației din Tunisia, s-au scufundat sâmbătă, în drum spre Europa, potrivit The Guardian.

Una dintre ele transporta 48 de persoane, iar cea de-a doua 42, a precizat Ansa, adăugând că paza de coastă i-a găsit pe supraviețuitori la aproximativ 23 de mile marine (43 km) la sud-vest de Lampedusa, precum și pe cele două victime – o femeie din Coasta de Fildeș și copilul ei de un an.

Un purtător de cuvânt al gărzii de coastă a declarat că poate confirma doar numărul supraviețuitorilor și recuperarea celor două cadavre.
Peste 2.000 de persoane au sosit în Lampedusa în ultimele zile, după ce au fost salvate pe mare de nave de patrulare italiene și grupuri de ONG-uri, în timp ce vânturile puternice complică și mai mult situația din jurul insulei.

Aproximativ 20 de persoane sunt blocate de vineri pe o stâncă, după ce barca lor s-a izbit de stânci la sosirea în Lampedusa, paza de coastă neputând ajunge la ele pe mare sau cu elicopterul, potrivit presei locale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`