Frații Tate scapă de arestul la domiciliu. Cei doi vor fi puși sub control judiciar și cercetați în libertate (VIDEO)

Frații Tate scapă de arestul la domiciliu. Cei doi vor fi puși sub control judiciar și cercetați în libertate (VIDEO)
Frații Tristan și Andrew Tate. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Frații Andrew și Tristan Tate scapă de arestul la domiciliu. Cei doi vor fi puși sub control judiciar și cercetați în libertate. Aceeași măsură a fost dispusă și în cazul celor două complice ale lor, informează B1 TV. Hotărârea aparține Tribunalului București și e definitivă.

Frații Tate, sub control judiciar

„În temeiul art. 348 Cod de procedură penală cu referire la art. 207 Cod de procedură penală constată legalitatea măsurii arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela. În temeiul art. 242 alin. 2 Cod de procedură penală cu referire la art.211 şi urm Cod de procedură penală, înlocuiește măsura arestului la domiciliu a inculpaţilor Tate III Emory Andrew, Tate Tristian, Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela cu măsura preventivă a controlului judiciar, pe o perioadă de 60 zile, de la 04 august 2023 până la 02 octombrie 2023, inclusiv”, a decis Tribunalul București.

Astfel, cei patru sunt liberi de acum, dar trebuie să respecte mai multe condiții:

  • să se prezinte la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori sunt chemaţi;
  • să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei;
  • să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, respectiv secţia de poliţie din circumscripţia teritorială a locuinţelor inculpaţilor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi
  • să nu depăşească limita teritorială a judeţului Ilfov şi a Municipiului Bucureşti, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată;
  • inculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela să nu se apropie una de cealaltă şi nici de inculpaţii Tate III Emory Andrew şi Tate Tristian, aceşti din urmă inculpaţi pot să se apropie între ei dar nu se pot apropia de coinculpatele Radu Luana Alexandra şi Naghel Georgiana-Manuela; toţi cei patru inculpaţi să nu apropie de martorii propuşi prin rechizitoriu
  • să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă;
  • să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

Dacă încalcă aceste reguli, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive.

Ce acuzații li se aduc fraților Tate

În iunie, frații Andrew și Tristan Tate și complicele lor au fost trimiși în judecată pentru viol în formă continuată, trafic de persoane în formă continuată, formarea unui grup de crimă organizată pentru a exploata sexual femei, acces ilegal la sistem informatic, alterarea integrității datelor informatic, instigare la lovire sau alte violențe, respectiv lovire sau alte violențe.

Procurorii DIICOT spun că grupul infracțional s-ar fi format în 2021 pentru a trafica persoane atât pe teritoriul României, cât și în SUA și Marea Britanie. Au fost identificate șapte victime care au fost exploatate sexual și forțate să muncească „în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani încasate ca urmare a accesării materialelor de către utilizatorii platformelor”, spun anchetatorii.

Procurorii mai acuză că unul dintre frați ar fi constrâns o tânără să întrețină relații intime în mod repetat cu el.

Prin rechizitoriu, DIICOT a solicitat confiscarea mai multor bunuri mobile şi imobile, printre care 15 terenuri şi clădiri, 15 autoturisme de lux, 14 ceasuri de lux, două lingouri și mai multe sume de bani.

Din cele șapte victime identificate, doar trei s-au constituit parte civilă în dosar.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:48 - BEC a validat candidaturile lui Marcel Ciolacu și Ludovic Orban la alegerile prezidențiale. Deciziile luate cu privire la alte candidaturi analizate în ședința de duminică
23:27 - 11 victime după un accident violent între un microbuz și un autoturism, în Bihor
23:01 - A venit momentul pentru o încetare a focului în Gaza și Liban, i-a spus Macron lui Netanyahu după tensiunile recente. Ce i-a răspuns premierul israelian
22:36 - Rareș Bogdan: Numai poporul este îndreptățit să judece dacă o persoană poate deveni sau nu președinte. Nu CCR-ul dominat de magistrați „garantați de PSD”
22:26 - Cristina Prună: Decizia CCR riscă să pună în pericol democrația. Îl favorizează tocmai pe Marcel Ciolacu, care își dorește un adversar precum George Simion în turul 2 (VIDEO)
21:57 - Lucian Romașcanu: PNL atacă fără să se gândească foarte mult, ci doar din scopuri electorale, o instituție fundamentală a statului / Cea mai câștigată este Elena Lasconi. Simion se pare că nu poate beneficia de voturile Dianei Șoșoacă (VIDEO)
21:33 - Ionuț Stroe, despre cazul Diana Șoșoacă: Publicarea motivării CCR este crucială pentru a nu ajunge pe un tărâm al procedurilor nedemocratice (VIDEO)
21:09 - Bărbat transportat la spital după ce a căzut într-un canal tehnologic din București
20:45 - Ludovic Orban: Nu fac parte dintre aceia care să jelească scoaterea din cursă a Dianei Șoșoacă. Este principala goarnă a propagandei rusești și face servicii regimului criminal Putin (VIDEO)
20:23 - Biroul Electoral Central a respins candidatura Dianei Șoșoacă pentru prezidențiale / Eurodeputata depusese un nou dosar după decizia Curții Constituționale