Boloș: Guvernul trebuie mai mult ca oricând să gestioneze cu grijă resursele publice. Reducerea cheltuielilor nu trebuie privită ca o măsură austeră, ci ca o strategie pentru o creștere economică durabilă

Boloș: Guvernul trebuie mai mult ca oricând să gestioneze cu grijă resursele publice.  Reducerea cheltuielilor nu trebuie privită ca o măsură austeră, ci ca o strategie pentru o creștere economică durabilă
Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Marcel Boloș (PNL), ministrul Finanțelor, a susținut că Guvernul trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice și a enumerat mai multe motive pentru care cheltuielile publice trebuie reduse.

Reducerea cheltuielilor publice nu trebuie privită ca o măsură austeră sau o restricție asupra dezvoltării, ci ca o strategie necesară pentru a asigura o creștere economică durabilă și pentru a oferi oportunități de dezvoltare”, a mai afirmat Boloș.

Declarațiile sale vin în contextul în care guvernanții pregătesc măsuri pentru reducerea cheltuielilor bugetare, dar și o serie de creșteri de taxe și impozite care vor lovi mai ales clasa de mijloc și mediul de afaceri. Antreprenorii se tem că primul set de măsuri va fi doar de ochii lumii și nu ceva solid, așa că povara acoperirii deficitului bugetar va cădea doar pe umerii lor.

Marcel Boloș, despre reducerea cheltuielilor publice

„Guvernul României trebuie mai mult decât oricând să gestioneze cu grijă resursele publice și să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esențială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală și pentru a promova o creștere economică sănătoasă”, a scris Marcel Boloș, pe Facebook.

Acesta a enumerat apoi câteva motive pentru care e important să fie reduse cheltuielile publice:

➡️Cheltuielile publice excesive duc la deficit bugetar și la creșterea datoriilor guvernamentale. Acest lucru poate afecta încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie, iar povara datoriilor acumulate va fi pe umerii viitoarelor generații.
➡️Cheltuielile publice excesive pot determina o creștere a masei monetare în economie, ceea ce duce la diminuarea puterii de cumpărare a românilor.
➡️Prin reducerea cheltuielilor publice inutile, putem elibera resurse și putem crea un mediu mai favorabil pentru sectorul privat.
➡️O economie cu finanțe publice sănătoase este mai rezistentă în fața șocurilor economice și crizelor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)