Iahtul pe care prințesa Diana și-a petrecut ultima vacanță s-a scufundat. Acesta a fost primit de la miliardarul Dodi Al-Fayed

Iahtul pe care prințesa Diana și-a petrecut ultima vacanță s-a scufundat. Acesta a fost primit de la miliardarul Dodi Al-Fayed

Iahtul Cujo a fost deținut de Dodi-Fayed, un miliardar egiptean. Acesta s-a scufundat în Marea Mediterană la circa 35 de kilometri de largul coastei Beaulieu-sur-Mer, în Franța, pe data de 29 iulie.

Marinarii au răspuns la un apel de urgență la ora 12:30 de pe o ambarcațiune care avea șapte persoane la bord, conform Ziare.com.

Pasagerii au supraviețuit

Nava de salvare a sosit după aproximativ 45 de minute și a găsit proba iahtului parțial scufundată, iar cabinele bărcii erau inundate. Șapte pasageri, inclusiv proprietarul navei erau pe o plută de salvare, aceștia au reușit să se evacueze de pe iahtul scufundat, a transmis Poliția Alpe-Maritime.

Ultimul proprietar al iahtului este un italian care are o casă în Riviera Franceză.

Prințesa Diana și Dodi, fotografii la bordul iachtului

Imaginile cu prințesa Diana și Dodi la bordul ambarcațiunii acesteia au fost pe primele pagini în 1997. Cei doi au început să se întâlnească după ce i-a dus pe prințul Willian și Harry într-o vacanță în Saint Tropez.

După câteva săptămâni, Diana și Dodi au murit într-un accident de mașină la Paris, după ce au încercat să fugă de paparazzi.

Iahtul Cujo a fost construit în Italia în 1972 pentru John von Meumann, un dealer bogat de mașini care voia să aibă cel mai rapid iacht din lume. După aceea, iachtul a aparținut mai multor milionari.

După moartea lui Dodi Al-Fayed, iachtul a fost scos din funcțiune și a stat în depozit timp de câțiva ani, după care un alt proprietar l-a cumpărat la licitație pentru suma de 250.000 de dolari în anul 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`