Un cargo a luat foc în largul Olandei și a fost remorcat în port. O mașină electrică, posibil să fie cauza incendiului

Un cargo a luat foc în largul Olandei și a fost remorcat în port. O mașină electrică, posibil să fie cauza incendiului
captură video Twitter / TRT World Now

Un cargo a luat foc în largul Olandei și avea la port sute de mașini electrice. Acesta a reușit să fie remorcat, joi, până în portul olandez Eemshaven, au anunțat autoritățile, care au reușit să evite o catastrofă de mediu.

Cargoul Fremantle Highway s-a întors înapoi în portul din Olanada, la o săptămână după ce a izbucnit incendiul, a anunțat o purtătoare de cuvânt a autorităţii locale a securităţii, Jente Wieldraaijer, conform Ziare.com.

La un pas de o catastrofă de mediu

Cargoul a fost la un pas de a provoca o catastrofă de mediu, având în vedere că incendiul a izbucnit în apropiere de Marea Wadden, care se află în Patrimoniul Mondial UNESCO, având peste 10.000 de specii acvatice și terestre, dar și în apropiere de Marea Nordului.

Situația a părut, la început, sub control, dar vremea rea din Marea Nordului a putea să provoace scurgeri de petrol în timpul remorcării în port.

Mașina electrică, posibila cauza a incendiului

Cargoul avea 18.500 de tone și transporta 3.783 de mașini noi, dintre care 498 erau electrice. Cauza incendiului poate fi o mașină electrică.
Nava a fost remorcată pe o distanță de 66 de kilometric, pentru a evita un dezastru maritim. În apropierea cargoului a rămas un vapor care curăță deversări de hidrocarburi pe mare.

Nava a plecat din portul german Bremerhaven către Port Said, în Egipt, apoi și-a schimbat direcția, spre Singapore, care este destinația finală.
În urma incendiului, unul dintre membri echipajului a murit și mai mulți au fost răniți.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`