Cum va fi vremea de Sfânta Maria 2023 / Anunțul ANM

Cum va fi vremea de Sfânta Maria 2023 / Anunțul ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut, în urmă cu puțin timp, un anunț important. Specialiștii au precizat cum va fi vremea de Sfânta Maria 2023.

Cum va fi vremea în minivacanța românilor de Sfânta Maria

Specialiștii ANM au precizat care va fi prognoza meteo pentru minivacanţa de Sfânta Maria 2023.

În Capitală, luna august se arată una caniculară. Mai exact, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Totodată, temperaturile maxime vor fi de 36 și 37 de grade Celsius, joi (3 august) și în jurul valorii de 39 de grade, vineri (4 august), în timp ce minimele vor fi cuprinse între 19 și 22 de grade Celsius, scrie Spynews.ro.

Prognoza pentru restul lunii august

7 – 14 august 2023

În săptămâna 7 – 14 august 2023, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în toate regiunile.

14 – 21 august 2023

În săptămâna 14 – 21 august 2023, mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice. În schimb, acestea vor fi în general apropiate de cele normale.

Cât despre cantitățile de precipitații, acestea vor avea o tendință spre deficit în regiunile vestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

21 – 28 august

În săptămâna 21 – 28 august mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână în regiunile sudice și sud-vestice. În rest, maximele vor fi în general apropiate de cele normale.

Și aici cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, potrivit sursei citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce e acum” / Cum s-au pregătit autoritățile
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)
19:50 - Tomac: Avem o degradare destul de serioasă a democrației în România și tăcerea Comisiei Europene, altădată foarte vocală, e extrem de suspectă și nemulțumitoare (VIDEO)
19:28 - Fost atacant la Arsenal a fost arestat pentru contrabandă cu substanțe ilegale. Fotbalistul a fost prins cu 60 kg de canabis
19:24 - Marian Rasaliu: Dacă PSD n-ar fi venit la guvernare alături de PNL, ar fi fost un dezastru pentru România. Relația dintre USR și PNL a trântit România jos de tot (VIDEO)
19:16 - Diana Stoica (USR), despre modificarea legislativă care îi permite lui Klaus Iohannis să candideze la Senat: Iohannis o ia pe urmele lui Iliescu. Asta e o lege dată cu dedicație pentru un singur om (VIDEO)
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori