Boala care se poate vindeca ușor dacă este depistată la timp / Dr. Irinel Popescu: „Nu necesită medicație, nici nu prea există medicație”

Boala care se poate vindeca ușor dacă este depistată la timp / Dr. Irinel Popescu: „Nu necesită medicație, nici nu prea există medicație”
Sursa foto: Captură video

Medicul Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical și DC News, a participat la podcastul „Intervievista” de pe ZUnivers Podcasts, unde a vorbit despre boala ficatului gras.

Steatoza hepatică, vindecare prin schimbare a regimului de viață

Irinel Popescu susține că numărul pacienților cu steatoză hepatică a crescut în ultimii ani, însă dacă este depistată la timp, această boală poate fi vindecată prin simpla schimbare a regimului de viață, relatează Dcnews.ro.

Potrivit medicului, cauza principală a bolii ficatului gras este consumul de alcool, dar și „alimentația modernă”.

„Viața modernă, pentru că ea s-a schimbat în multe din componentele ei și două sunt esențiale: lipsa de mișcare și alimentația nesănătoasă: dulciurile excesive, grăsimile, mai ales de anumită factură în ce privește compoziția. Toate astea duc la afectarea ficatului și la apariția acestei boli care a devenit un factor serios, perturbator de sănătate și care trebuie tratată cu toată atenția pentru că dacă o depistăm de la început, ea se poate rezolva cu schimbarea regimului de viață. Nici nu necesită medicație, nici nu prea există medicație”, spune Irinel Popescu.

„Ce contribuie foarte mult la rezolvarea steatozei este schimbarea stilului de viață și corectarea restului componentelor sindromului metabolic, a diabetului, a tensiunii arteriale, a greutății corporale. Toate astea rezolvă ficatul gras”, a mai adăugat Dr. Irinel Popescu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`