Un bărbat a plătit 1.800 de euro pentru un permis de conducere fals. A fost prins de polițiștii de frontieră

Un bărbat a plătit 1.800 de euro pentru un permis de conducere fals. A fost prins de polițiștii de frontieră
Foto: Facebook/Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova.

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și moldovenească, a vrut să treacă granița prin Iași, dar a fost oprit de poliția de frontieră, după ce a prezentat un permis de conducere fals, pentru care plătise 1.800 de euro.

„În data de 31 iulie a.c., în jurul orei 19.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, la volanul unui autoturism înmatriculat în Germania, un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi R. Moldova, în vârstă de 32 de ani.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, care avea imprimate datele de identitate și fotografia acestuia”, se menționează în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi, conform stirileprotv.

Polițiștii de frontieră au stabilit că documentul nu respectă condițiile de formă și fond și a fost declarat ca fiind fals.

Care a fost explicația șoferului

Explicația șoferului a fost cum că el lucrează în Germania și avea nevoie de un permis de conducere european, fapt pentru care a apelat la o școală de șoferi din Polonia unde a plătit 1.800 de euro pentru permisul auto.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de uz de fals și fals material în înscrisuri oficiale.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
10:10 - Negocieri în impas, greva continuă. Boeing și sindicatul reiau discuțiile fără rezultate
09:40 - Ce i-a ucis pe cei trei membri ai unei familii din Bistrița, găsiți fără suflare în locuință
09:03 - Protest extrem: Un jurnalist și-a dat foc în fața Casei Albe
08:40 - Diana Șoșoacă organizează un miting în București după ce i-a fost respinsă candidatura la președinție
08:19 - Constanța: Două persoane, găsite inconștiente pe trotuar după ce au căzut de la etaj
23:52 - Alexandru Muraru (PNL): Planul pesedist ne arată că pericolul capturării instituțiilor statului e în plină desfășurare. Urmează zile de încercare pentru democrația din România
23:35 - Netanyahu spune că lui Macron și celorlalți lideri occidentali care cer embargo pe arme pentru Israel ar trebui „să le fie rușine”: „Rușinea lor va continua mult după câștigarea războiului”
23:12 - George Simion, după decizia CCR de a anula candidatura Dianei Șoșoacă: Orice român are dreptul constituțional de a candida și de a fi ales. Nicio instituție nu îi poate lua acest drept
22:49 - Nicolae Ciucă: „Pesediștilor care astăzi se bucură de decizia CCR le spun un singur lucru: românii înțeleg când cineva dorește puterea absolută în stat” / „PSD nu va scăpa de ceea ce se teme cel mai tare: de o confruntare cu mine în turul 2”
22:23 - Stelian Ion: Judecătorii CCR care au decis invalidarea candidaturii Dianei Șoșoacă trebuie să prezinte clar și în detaliu motivele / Este tot mai evidentă nevoia de reformă a CCR