Joe Biden a asistat la afacerile fiului său, Hunter, prin speaker. Fiul președintelui avea afaceri în Ucraina, cu firma energetică Burisma, încă din 2014

Joe Biden a asistat la afacerile fiului său, Hunter, prin speaker. Fiul președintelui avea afaceri în Ucraina, cu firma energetică Burisma, încă din 2014
Foto: Hepta.ro / Bestimage / WALTER / BESTIMAGE

Hunter Biden l-a pus pe tatăl său, Joe Biden, pe speaker de până la 20 de ori în timp ce vorbea cu partenerii săi de afaceri, a aflat un grup de experți din Congresul SUA. Președintele Biden a declarat în 2019 că nu a discutat niciodată cu fiul său sau cu alți membri ai familiei „nimic care să aibă legătură cu afacerile lor”.

Hunter Biden a făcut parte din consiliul de administrație al companiei energetice ucrainene Burisma în 2014, în timp ce Joe Biden era vicepreședinte

Noile informații au apărut în contextul în care republicanii se pregătesc pentru o posibilă procedură de destituire a președintelui Biden. Casa Albă i-a acuzat pe republicani de „o vânătoare de vrăjitoare”.

Comisia de supraveghere a Camerei Reprezentanților, condusă de republicani, investighează dacă președintele Biden ar fi putut fi implicat în mod necorespunzător în afacerile fiului său.

Archer, un fost model Abercrombie & Fitch, a apărut luni, în spatele ușilor închise, în fața comisiei timp de peste cinci ore, pentru a discuta despre interesele de afaceri din străinătate ale lui Hunter Biden, inclusiv în Ucraina.

Atât Archer, cât și Hunter Biden au făcut parte din consiliul de administrație al companiei energetice ucrainene Burisma în 2014, în timp ce Joe Biden era vicepreședinte, arată BBC.

Archer a declarat că Hunter este posibil să îl fi pus pe tatăl său pe speaker de aproximativ 20 de ori în timpul convorbirilor cu diverse contacte de-a lungul unui deceniu, potrivit legislatorilor din ambele partide care au participat la audierea de luni.

Președintele Comisiei de supraveghere a Camerei, James Comer, a susținut că mărturia lui Archer confirmă că Joe Biden a mințit poporul american

Andy Biggs, un republican din Arizona, a declarat că Archer le-a spus legislatorilor că Burisma s-ar fi prăbușit fără „ajutorul familiei Biden”.

Dar Dan Goldman, un democrat din New York care face parte din comisie, a declarat ulterior reporterilor că Hunter nu a făcut decât să vândă „iluzia accesului” la tatăl său.

„A fost doar o conversație ocazională, amabilități, vremea, ce se întâmplă”, a spus dl Goldman.
El a adăugat că nu era clar dacă președintele Biden știa măcar cine se afla la celălalt capăt al apelului.

Goldman a declarat că Archer a „repetat de nenumărate ori că președintele Biden nu a discutat niciodată despre afaceri sau interese cu Hunter sau cu oricine altcineva”.

Dar președintele Comisiei de supraveghere a Camerei, James Comer, a susținut că mărturia lui Archer „confirmă că Joe Biden a mințit poporul american atunci când a spus că nu avea cunoștință despre afacerile fiului său”.

La începutul acestei luni, republicanii au publicat o notă a FBI cu acuzații neverificate – dar fără dovezi – că Joe și Hunter Biden ar fi acceptat mită de mai multe milioane de dolari de la Burisma.

Săptămâna trecută, înțelegerea lui Hunter Biden cu procurorii federali de a pleda vinovat la două acuzații de evaziune fiscală a căzut.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
18:59 - ANPC a închis 13 magazine din București. Spațiile comerciale sunt acuzate că au vândut ilegal tutun către minori
18:59 - Bușoi (PNL): E nevoie de Iohannis în Parlamentul României. Nu ne e teamă, nu vom pierde voturi / PSD azi e, într-o oarecare măsură, diferit față de vechiul PSD (VIDEO)
18:53 - Ministrul Mediului a anunțat ce măsuri sunt luate pentru a diminua impactul viiturilor de pe Dunăre, care se îndreaptă spre România: „Nu ar trebui să existe motive de îngrijorare”
18:37 - Atenție! Ce ajutor de încălzire va primi un pensionar care avea o pensie de 2050 de lei înainte de recalculare
18:31 - La ce trebuie să avem grijă când citim indicațiile de spălat și călcat de pe haine? Cinci simboluri la care trebuie să fim atenți
18:29 - Ghiță Ciobanul, după ce Regele Charles a anunțat că angajează cioban pentru cele 2.000 de oi ale sale: „Am și eu oi câte are regele. M-am uitat de bani, dar nu scrie în anunț. Meseriași nu mai găsești nici la noi”
17:59 - Stare de alertă în Budapesta, după ce Dunărea a ieșit din matcă și continuă să crească. Mii de persoane participă la activitatea de apărare (GALERIE FOTO)
17:58 - Anchetă în Iași după apelul suspect pe care l-a efectuat un copil de 13 ani la 112
17:56 - Tragedie la Gura Humorului. Un bărbat a murit, iar un altul se află în stare grav. Cum s-a petrecut accidentul
17:38 - Lăsați Ucraina să lovească în inima Rusiei, le cere Parlamentul European statelor UE într-o rezoluție adoptată joi