România impune viză și taxă pentru americanii, canadienii sau britanicii care vor veni în țară. De când se aplică regulamentul UE

România impune viză și taxă pentru americanii, canadienii sau britanicii care vor veni în țară. De când se aplică regulamentul UE
Sursa foto: unsplash

Cei care vor călătorii din afara UE, în țările membre, vor avea nevoie de o viză, conform regulilor care vor intra în vigoare la începutului anului 2024.

Cererea pentru viză, online

UE a anunțat autorizațiile de călătorie în cadrul Sistemului european de informare și autorizare a călătoriilor, iar potențialii vizitatorii din peste 60 de țări, care până acum nu aveau nevoie de viză, printre care și Statele Unite, vor trebui să completeze o cerere online și să plătească o taxă înainte de a sosi în oricare dintre cele 30 de țări europene, conform Ziare.com.

Și România se află pe lista țărilor care vor cere viză.

Cât costă și cât este valabilă

Aceasta costă 7 euro și se poate obține de pe site-ul ETIAS sau din aplicație. Persoanele vor putea călătorii până la 90 de zile și este valabil timp de trei ani sau până la expirarea pașaportului.

SUA, Canada și Marea Britanie și alte 60 de țări, inculsiv Mexic, Australia și Japonia vor trebui să călătorească prin intermediul acestei vize.
Persoanele cu vârsta mai mica de 18 ani și mai mare de 70 de ani sunt scutate de plată, la fel ca și membrii de familie ai cetățenilor UE sau ai cetățenilor din afara UE care pot circula liber în Uniunea Europeană.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`