România trimite 40 de pompieri în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor

România trimite 40 de pompieri în Franța pentru a ajuta la stingerea incendiilor
Foto simbol: Facebook

40 de pompieri români vor fi trimiși duminică la Bordeaux, pentru a ajuta la stingerea incendiilor de vegetație. În Franța vor ajunge și 3 autospeciale specializate în stingerea incendiilor de pădure, o cisternă cu o capacitate de 30.000 de litri, un microbuz pentru transportul personalului și un autocar. Salvatorii români vor pleca către Franța în următoarea zi, urmând ruta Arad-Nădlac-Budapesta-Geneva-Marsilia, iar misiunea lor va dura până la începutul lunii septembrie.

Această acțiune face parte dintr-un program coordonat de Direcția Generală de Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar, cu scopul de a sprijini autoritățile franceze în fața incendiilor devastatoare.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a subliniat că această misiune reprezintă un sprijin complementar față de echipa de pompieri care a fost deja desfășurată în Grecia, iar dacă situația va impune, alte resurse pot fi adăugate în mod urgent.

„Noi, duminică, vom trimite în Franța prepozitionare în zona Bordeaux. Asta este înțelegerea cu Protecția Civilă Europeană. Alți pompieri decât cei care au fost în Grecia. se întorc 40, pleacă 40. Dacă se întîmplă ceva și necesită suplimentare de urgență, vom aface acest lucru complementar”, a transmis Raed Arafat.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`